Ruime nederlaag voor HODO tegen EMMS

Hoogeveen – Na de nipte 2-1 nederlaag op Hemelvaartsdag tegen kampioenskandidaat Dalen moest HODO het deze zondag opnemen tegen EMMS uit Slagharen. De gasten begonnen uitstekend aan de competitie, maar laten het na de winterstop een beetje afweten. De ploeg uit Slagharen staat echter op een keurige 6e plaats.

Dit is een positie waar HODO alleen maar van kan dromen, de Hollandschevelders staan op de laatste plaats met een schamele 3 punten. De ploeg is na de nederlaag tegen Dalen officieel gedegradeerd en zal volgend jaar een treetje lager mogen aantreden in de 4e klasse.
Scheidsrechter Wolthof gaf om exact 14.00 uur het startsein voor de wedstrijd, HODO had nog wat goed te maken tegen EMMS omdat de uitwedstrijd met maar liefst 6-1 werd verloren. Ondanks de goede bedoelingen kon HODO al na 5 minuten achter de feiten aanlopen. Na goed voorbereidend werk van Jord Anbergen was het voor Glenn ter Wielen een koud kunstje om de bal in het lege HODO doel te schieten. HODO stelde daar weinig tegenover, een klein kansje van HODO via Patrick Timmerman was het meest gevaarlijke wapenfeit. Net voor rust leverde onnodig balverlies van Timon Smeding de tweede treffer voor EMMS op. Jord Anbergen was wederom het goudhaantje voor EMMS door oog in oog met Marcel Pol geen fout te maken en dit betekende de 0-2. In de 44e minuut leidde goed doorzetten van Patrick Timmerman de aansluitingstreffer op, zijn schot verdween in de verre hoek achter EMMS doelman Kleinheerenbrink. Met deze 1-2 ruststand gingen beide ploegen richting de kleedkamers. Na rust was het echter eenrichtingsverkeer richting het HODO doel en het was aan Marcel Pol te danken dat dit geen treffers opleverde voor EMMS. Toch werd het 1-3 voor EMMS toen Glen Kikkert verkeerd timede en onder de bal door ging. Jord Anbergen kon alleen richting HODO doel en zijn balletje breed werd door invaller Jorunn Kleinheerenbrink in het doel geschoten. Met veel kunst- en vliegwerk hield de HODO verdediging stand, maar in de 78e minuut verkeek doelman Pol zich op een bal die over hem heen stuiterde. Voor Elroy Mecklenfeld was het niet veel moeite om de 1-4 op het scorebord te brengen. Het was de keeper niet kwalijk te nemen, Pol is het hele seizoen met afstand de beste HODO speler geweest. De wedstrijd was typerend voor het seizoen dat HODO doormaakt, defensief erg kwetsbaar en aanvallend niet doeltreffend genoeg.
HODO speelt op zondag 20 mei de uitwedstrijd tegen CEC, aanvang van deze wedstrijd in Emmer Compascuum is 14.00 uur. Man van de wedstrijd: Marcel Pol.