Veegwagen van Area op punt van kantelen

Hoogeveen – De Hoogeveenseweg naar Pesse is vanmiddag enige tijd afgesloten geweest. Ter plaatse stond een veegmachine van Area weggezakt in de berm en dreigde om te vallen in de droge sloot. 

De veegmachine had moeten uitwijken voor een mobiele kraan van het waterschap die de slootkanten aan het maaien waren.  Door de boterzachte berm zakte de machine weg en dreigde vervolgens om te vallen in de droge sloot. De bestuurder moest dan ook de gok wagen bij het uitstappen aan de rechterkant of de veegwagen bleef staan.

Nadat bergers van De Jonge de situatie hadden beveiligd werd met extra hefkracht via een van de bomen langs de weg, de veegwagen onbeschadigd op het wegdek gezet en kon de weg worden vrijgegeven. Een medewerker van het waterschap kwam met zijn machine om de berm en slootkant te herstellen.

Voor de berging is de weg bijna 2 uur afgesloten geweest. Ongeduldige automobilisten, die het waagden via het fietspad liepen, toen Handhaving ter plaatse was gekomen, tegen een bekeuring aan.

 

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord