Dinsdag besluit over kindergeneeskunde en verloskunde Bethesda

Hoogeveen – Medewerkers van de Treant Zorggroep krijgen aankomende dinsdag te horen wat de toekomst is van de afdelingen kindergeneeskunde en verloskunde van de drie ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal.

Beide afdelingen moesten in december hun deuren sluiten van het Scheper ziekenhuis in Emmen. Het lukte Treant niet voldoende artsen aan te trekken. Bevallingen zijn daardoor niet meer mogelijk in Emmen. Sindsdien wordt kinderzorg aangeboden in het Refaja in Stadskanaal en het Bethesda in Hoogeveen.
Volgens de Hoogeveensche courant is 1 van de besluiten dat mogelijk de afdeling verloskunde in het Bethesda moet sluiten. Dit heeft tot gevolg dat bevallen op deze Treant locatie voor niemand meer mogelijk is. Vooralsnog is er nog niks zeker tot het besluit door De Raad van Bestuur van Zorggroep Treant dinsdag officieel naar buiten wordt gebracht.

2 gedachten over “Dinsdag besluit over kindergeneeskunde en verloskunde Bethesda

 • 13 mei 2018 om 23:00
  Permalink

  In feite wordt er niet de waarheid verteld door Treant, er waren kinderartsen maar die melden zich tegelijk ziek. De vraag is wat is daar de oorzaak van, misschien hand in eigen boezem steken?
  De beslissing is natuurlijk allang gevallen en het zal heel vreemd overkomen als niet alles weer naar Emmen wordt verplaatst!

 • 14 mei 2018 om 08:25
  Permalink

  Ik vind het ook zo vreemd dat perse de kinderafdeling waar het het slechtste loopt (Emmen), juist open moet blijven. En dat dan Hgv die alles nu opvangt en goed loopt dicht zou moeten.

Geef een antwoord