193 bekeuringen bij verkeerscontrole

Regio – De afgelopen twee dagen heeft de politie met name op de A- en N-wegen in Friesland, Groningen en Drenthe, gecontroleerd op afleiding in het verkeer (vasthouden mobiele telefoon).Vanuit een touringcar werden de meeste overtredingen waargenomen, waarna de overtreders staande zijn gehouden door volgvoertuigen.

In totaal werden er over 2 dagen 193 bekeuringen uitgeschreven. Er is 128x bekeurd voor het vasthouden van een mobiele telefoon. Ondanks dit wederom trieste resultaat viel het deze keer op dat er nog maar weinig vrachtwagenchauffeurs bekeurd zijn. De meeste keren betrof het automobilisten.

Er werd 23x bekeurd voor grovere snelheidsoverschrijdingen waarbij er 2x een rijbewijs ingevorderd werd.

Verder werd er bekeurd voor o.a. het inhaalverbod voor vrachtwagens, onnodig links rijden, rechts inhalen en vluchtstrook rijden. Ook werd van een automobilist een bloedproef afgenomen omdat deze achter het stuur een joint rookte. foto: politie

Een gedachte over “193 bekeuringen bij verkeerscontrole

  • 10 april 2019 om 08:18
    Permalink

    Een telefoon vasthouden mag niet (zelfs al is het apparaat uit!) maar ik mag wel: scheren, radio bedienen, shaggie draaien etc, terwijl ik auto rij. Dit is op voorhand niet strafbaar (tenzij hierdoor een artikel 5 situatie ontstaat natuurlijk). Ik vind het nogal krom allemaal.

    Wel ben ik het eens dat een bestuurder zich zo min mogelijk moet laten afleiden maar dit lijkt nogal geldklopperij.

Geef een reactie