112/Misdaad

OM eist 4½ celstraf voor poging tot doodslag in EBTL-afdeling

Assen/Hoogeveen: Tegen een bewoner van het aso-azc in Hoogeveen is bij de rechtbank in Assen 4½ gevangenisstraf geëist door justitie. De man, een Libische asielzoeker, had een medebewoner van een stalen trap geschopt en pleegde vernielingen in het politiebureau in Assen.

Dader en slachtoffer, kregen in november vorig jaar, bovenaan de trap van de EBTL afdeling, ruzie, waarna de Libiër de man met geweld naar beneden werkte. Het slachtoffer kwam bewusteloos onderaan de trap terecht met een gebroken neus en een forse hoofdwond. De Libiër wilde de man weer te lijf gaan maar dat werd voorkomen door de beveiliging.

Het slachtoffer eist een schadevergoeding van € 1.500,- vanwege het geleden letsel en omdat hij nog steeds de naweeën ondergaat van het incident en sindsdien erg bang is.
Het O.M. had de man aangeklaagd wegen poging tot doodslag. Onderzoek van de dader leverde geen stoornis op waardoor geen behandeling kon worden geëist.
Dat de man agressief kon zijn bleek wel dat hij een speciaal geprepareerde cel op het politiebureau in Assen volledig sloopte. Er werd voor € 16.000,- schade aangericht. De politie wil de schade vergoed hebben.
De Libiër heeft al in meerder asielzoekerscentra gezeten . Hij was niet bij de zaak aanwezig omdat hij op een psychiatrische afdeling van de gevangenis in Vught zit en de zitting en reis naar Assen te belastend voor hem zou zijn, volgens zijn advocaat, die een poging tot doodslag niet acht bewezen.

De man heeft in meerdere asielzoekerscentra gezeten voor hij in de EBTL afdeling in Hoogeveen terecht kwam.
Uitspraak op 23 april.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: