Drietal talenten naar Hoogeveen zaterdag

HOOGEVEEN – Met de komst van een drietal grote talenten heeft Hoogeveen zaterdag de selectie voor komend seizoen rond. Enrico Schonewille en Dylan Bezuyen maken de overstap vanaf de zondagtak. Yorno Lunenborg keert na een jaar terug van Ruinen. Het drietal was vorig seizoen zeer succesvol in de JO19 van Hoogeveen. Men promoveerde naar de Vierde Divisie en bereikte de bekerfinale.

‘Het was toen mijn eerste seizoen bij Hoogeveen’, vertelt Yorno Lunenborg. ‘Hiervoor heb ik gespeeld bij HZVV, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Naar mijn gevoel kreeg ik daar te weinig kansen om mij verder te ontwikkelen en die kreeg ik hier wel’, aldus het talent, die ook voor FC Groningen speelde. ‘Ik ben begonnen bij Ruinen en vandaar ben ik naar Groningen gegaan. In de C-junioren ben ik toen afgevallen. Het was echter een zeer leerzame periode. Je trainde vier keer per week en speelde op een hoog niveau. Je hebt natuurlijk allemaal goede voetballers om je heen en automatisch trek je jezelf dan hieraan op.’
Als het gaat om het beschrijven van zijn eigen kwaliteiten, stelt hij zich bescheiden op. ‘Het is lastig om over jezelf te zeggen waar je kwaliteiten liggen. Dat laat ik graag aan anderen over. Ik denk echter dat ik wel het inzicht heb en mag ook graag het spel verleggen met een crossbal. Dat laatste is vooral een kwestie van veel trainen. Het geeft mij ook een kick als je een lang bal afgeeft die precies op maat is.’

SCHONEWILLE SPEELDE AL TWAALF DUELS

Enrico Schonewille speelde inmiddels al twaalf competitieduels voor Hoogeveen zondag als invaller. Het deed dat zeker niet onverdienstelijk en scoorde afgelopen zondag nog tegen RKHVV. De sprong vanuit de jeugd naar de top van de Hoofdklasse is echter groot. Hoogeveen ziet in hem zeker een talent voor de toekomst. Het beleid is er ook op gericht om jonge talenten te laten rijpen op een goed niveau bij Hoogeveen zaterdag. Ze blijven op die manier toch in beeld. In dat kader moet ook de stap van Dylan Bezuyen worden gezien en de terugkeer van Dylano Wolters.

NAAST TALENT OOK RUIMTE VOOR ROUTINE

Naast jeugdig talent, blijft er ook ruimte voor routine. De terugkeer van doelman Raimon Benjamins en de komst van spits Danny Kuiper zijn hier voorbeelden van. De jonge jongens kunnen zich hierdoor optrekken aan de meer ervaren spelers.
De routiniers Guido ten Cate, Brian Leepel en Geert Jan de Blecourt zullen stoppen aan het eind van dit seizoen. Raymon Slot vertrekt naar Dedemsvaart en Roy Strijker keert terug naar Hollandscheveld.

Op de foto Enrico Schonewille en Yorno Lunenborg (Foto: VV Hoogeveen – Gerjo Stegeman).

Deel dit bericht!

Geef een antwoord