Sport

Jeugdschutters SV de Vrijheid scoren goed

Emmer-Compascuum / Hoogeveen – Isabel de Vries en Stefan van de Belt, jeugdschutters bij SV de Vrijheid in Hoogeveen, hebben afgelopen zondag meegedaan aan het Districtskampioenschap kleinkaliber geweer liggend 50 meter op het Schietsportcentrum Emmen in Emmer-Compascuum tijdens Schietsport Regionaal.

Voor beide jeugdschutters was dit de tweede keer dat ze aan het Districtskampioenschap met kleinkaliber geweer deelnamen. Isabel en Stefan kwamen uit bij de junioren en de nummers één, twee en drie in deze klasse deden niet voor elkaar onder.

Isabel die ook lid is van het Talententeam Noord wist afgelopen zondag met 566 punten een keurige derde plaats en bronzen medaille te halen.

Stefan die sinds 1 januari van dit jaar doorgestroomd is van het Talententeam Noord naar de Nationale geweerselectie op Papendal wist uiteindelijk met een nieuw persoonlijk record van 576 punten de eerste plek en een gouden medaille te halen.

De tweede plaats werd behaald door Sira Engel van SV Martini uit Groningen met een voor haar nieuw persoonlijk record van 572 punten.
Isabel en Stefan kennen Sira goed van het Talententeam Noord, waarbij ze met zijn drieën de afgelopen jaren meerdere kampioenschappen gewonnen hebben in de diverse klassen waarin ze uitkomen.

Op zaterdag 6 juli zullen Isabel en Stefan namens SV de Vrijheid uitkomen op het NK kleinkaliber geweer liggend 50 meter in Barneveld. Beide junioren hopen daar ook een goed resultaat te schieten en met een medaille naar huis te kunnen komen.

Wie kennis wil maken met de schietsport is welkom bij SV de Vrijheid aan de Achteromsedijk 8c in Hoogeveen. Men kan vrijblijvend langskomen op de maandagavond, woensdagavond of de zaterdag.

Geef een reactie