Algemeen

Doet de navigatie in je auto het nog?

regio – Heeft u navigatie in de auto? Of op de boot wellicht? Of gebruikt u misschien GPS tijdens het hardlopen? Hoe dan ook: het is mogelijk dat uw GPS-systeem na 7 april niet meer correct functioneert.

In de nacht van 6 op 7 april vond namelijk de ‘GPS-omwenteling’ plaats. Het telsysteem van GPS is dan vol en begint vanaf dan weer bij 0. Een beetje zoals bij oudere auto’s vroeger, als de kilometerteller na 99.999 km weer oversprong op 0 km.

De GPS Week Number Rollover (WNRO) vindt eens in de 19 jaar plaats.  Vergelijkbaar met kilometertellers in oudere auto’s die van 99.999 km overgaan op 0, zet de GPS WNRO de GPS-kalender terug op 0.

Het terugzetten van de kalender kan leiden tot miscommunicatie tussen GPS-satellieten en de chips van GPS-ontvangers. Hierdoor kan een aantal chips in navigatiesystemen bepaalde functies niet langer verwerken.

Wat betekent dit voor jou? Het is tijd om je navigatiesysteem te controleren. Afhankelijk van je apparaat, kan het mogelijk zijn dat je het systeem moet updaten of upgraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen