Doet de navigatie in je auto het nog?

regio – Heeft u navigatie in de auto? Of op de boot wellicht? Of gebruikt u misschien GPS tijdens het hardlopen? Hoe dan ook: het is mogelijk dat uw GPS-systeem na 7 april niet meer correct functioneert.

In de nacht van 6 op 7 april vond namelijk de ‘GPS-omwenteling’ plaats. Het telsysteem van GPS is dan vol en begint vanaf dan weer bij 0. Een beetje zoals bij oudere auto’s vroeger, als de kilometerteller na 99.999 km weer oversprong op 0 km.

De GPS Week Number Rollover (WNRO) vindt eens in de 19 jaar plaats.  Vergelijkbaar met kilometertellers in oudere auto’s die van 99.999 km overgaan op 0, zet de GPS WNRO de GPS-kalender terug op 0.

Het terugzetten van de kalender kan leiden tot miscommunicatie tussen GPS-satellieten en de chips van GPS-ontvangers. Hierdoor kan een aantal chips in navigatiesystemen bepaalde functies niet langer verwerken.

Wat betekent dit voor jou? Het is tijd om je navigatiesysteem te controleren. Afhankelijk van je apparaat, kan het mogelijk zijn dat je het systeem moet updaten of upgraden.

Een gedachte over “Doet de navigatie in je auto het nog?

  • 8 april 2019 om 17:25
    Permalink

    Ik kreeg keurig een mail van Tom met het verzoek om mijn navigatie te updaten vanwege die WNRO. Hele keurige en duidelijke mail. En dit heb ik dan ook probleemloos kunnen uitvoeren. Jammere voor Tom is wel dat mijn systeem verouderd is en ik nog niet de moeite heb genomen om te kijken hoe ik die goedkoop kan upgraden naar de laatste kaart. Vooralsnog doet Google Maps dit ook nog prima.

Geef een reactie