BIJentelling en bloemen zaaien in Zuiderpark en Steenbergerpark

Hoogeveen: In het weekend van 13 en 14 april vindt de tweede nationale bijentelling plaats. Deze telling is in het leven geroepen omdat het niet goed gaat met de bij. IVN Hoogeveen vraagt ook aandacht voor de bij! Daarom is het Struunhuus in het Steenbergerpark op vrijdag 12 april vanaf 14 uur geopend. Kom erBIJ! Er worden bloemenzaadjes uitgedeeld en er wordt informatie gegeven over de bij.

Sinds kort is het Struunhuus in het Hoogeveense Steenbergerpark iedere vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur geopend voor omwonenden, voorbijgangers er geïnteresseerden. Iedere week is er een ander thema. Voor meer info zie ook de website van IVN Hoogeveen.

“BIJentelling en bloemen zaaien in Zuiderpark”

In het weekend van 13 en 14 april vindt de tweede Nationale Bijentelling plaats. Omdat het niet zo goed gaat met de bij is deze actie in het leven geroepen om Nederlanders zich daar meer bewust van te maken.

Onder het motto: “Iedereen hoort erBIJ in Hoogeveen”, heeft de bewonersgroep “Zuiderpark Zoemt” deze gelegenheid aangepakt om zaterdag 13 april van 14.00 tot 15.00 uur bloemzaden te laten zaaien door bewoners uit de wijk. Ben je geïnteresseerd in het Zuiderpark, vind je het belangrijk dat de bij het goed heeft, kom dan langs om een handje bloemzaad te zaaien en kennis te maken met leden van de bewonersgroep. Naast deze activiteit worden er door de bewonersgroep nog andere projecten uitgevoerd, nu en in de toekomst, waarover je geïnformeerd kan worden.

Ook voor kinderen is het waardevol om met de natuur aan de slag te gaan. Deze jonge bewoners mogen natuurlijk meehelpen met het zaaien van het bloemzaad en speciaal voor hun is de Zoembus vol met sport- en spelmateriaal aanwezig.

Deze actie is georganiseerd door leden van de bewonersgroep Zuiderpark Zoemt. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Sylvia Kamman, Wijkbeheerder Hoogeveen Zuid: s.kamman@dewoldenhoogeveen.nl of met Yvonne de Haan, Opbouwwerker Hoogeveen Zuid: y.dehaan@swwh.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord