Dames Hollandscheveld pakken winst in slotfase

Hollandscheveld – Na de winst vorige week op HHC, stond deze week met OZC wederom een duel tegen een directe concurrent op het programma. OZC stond tot afgelopen weekend op de achtste plaats, twee punten onder Hollandscheveld. Winst op de Ommenaren betekend daarmee dus dat Hollandscheveld afstand kan nemen van de ploegen onder hen. Maar na een stroeve start zag het er lang naar uit dat OZC de punten mee naar huis zou nemen.

Al na twee minuten deed zich de eerste grote kans voor OZC aan en uit de corner die daaruit volgde viel ook gelijk de 0-1. Hollandscheveld had het moeilijk met het spel van OZC en kon pas na 10 minuten voor het eerst een aanval opzetten. Ook hier resulteerde het in een corner. Ook Hollandscheveld wist hier bijna van te profiteren, maar het schot van Elleke Snippe ging helaas naast. Daarna wist Kimberley Knol in de twintigste minuut nog via een vrije trap bijna de gelijkmaker te maken, maar zij zag haar schot door de lat gekeerd worden. In de rest van de eerste helft gebeurde verder weinig noemenswaardig, pas een paar tellen voor rust werd Hollandscheveld nog een keer gevaarlijk. Maar ditmaal werd een schot van Yvonne Aasman geblokt door het hoofd van een verdediger, die daarna nog wel even bij moest komen van haar blok.

De tweede helft begon bijna identiek als de eerste helft. Al na drie minuten had OZC de 0-2 in het net liggen. Maar vanaf dat moment kregen de Oranje-Zwarte dames meer grip op de wedstrijd. Sabrina van Nuil kreeg in de 52ste minuut de grootste kans op de 1-2. Ze kon recht op de keepster af lopen met de bal aan haar voet, maar de keepster wist op het laatste moment de bal nog net te keren waardoor de kans om zeep geholpen was.

Maar nog geen vijf minuten later wist Sabrina haar doelpunt als nog mee te pakken. Een hoge bal die volgde vanuit een vrije trap van Marjolein Korenhof vond het voorhoofd van Sabrina en daarmee zorgde zij alsnog voor de aansluitingstreffer. In de minuten die volgde was Hollandscheveld actief op jaagt naar de gelijkmaker. Milady van Dalen en Elleke waren een paar keer dichtbij, maar naarmate de minuten verstreken leek een nederlaag steeds realistischer.

Uiteindelijk wist Kimberley Knol in de 84ste minuut te voorkomen dat OZC als winnaars van het veld zouden treden. Op aangeven van Sabrina wist zij namelijk de 2-2 op het scorebord te zetten. Maar daar bleef het niet bij. In de 87ste minuut zorgde Elleke er zelfs voor dat Hollandscheveld de volledige drie punten kon pakken. Een schot van buiten de zestien viel precies goed. De keepster kon de hoge bal van Elleke niet over het doel tikken, de bal zelf daalde op precies het juiste moment en viel tussen de handen van de keepster en de lat het doel in. Met dat doelpunt verstevigd Hollandscheveld haar 7e plaats en kan zelfs omhoog kijken waardoor het een leuk slot van de competitie kan worden.