Hoogeveen herovert koppositie

HUISSEN – Hoogeveen heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de titelrace. Zelf won het na een moeizame eerste helft met 1-7 bij hekkensluiter RKHVV. Daarnaast zag het de concurrenten punten verspelen. De ploeg van trainer Nico Haak staat hierdoor weer bovenaan. Het heeft één punt voorsprong op DEM, SDO en RKZVC en ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld. Volgende week treft het thuis met SDO één van de drie overgebleven concurrenten.

Verslag: Gerjo Stegeman & Jan Vos – Foto’s: Martin van Dijk

De titeldroom en promotie naar de Derde Divisie begint dan ook steeds realistischer te worden. Wie vooraf had gezegd dat Hoogeveen als promovendus zou meestrijden om de titel zou voor gek zijn verklaard. Men verbaast dan ook vriend en vijand. Van enige druk wil trainer Nico Haak nog niet weten. ‘We zijn alleen maar bezig met punten pakken en kijken van week tot week. Als we dat blijven doen zijn we uiteindelijk kampioen. Maar ook als dat niet lukt is het natuurlijk een geweldig seizoen.’

RKHVV – Hoogeveen: 1-7 (1-1). 30e Danny de Lorijn 1-0, 43e Kjelt Engbers 1-1, 46e en 53e Björn Zwikker 1-2 en 1-3, 66e Twan Berends 1-4, 71e Marco Hartman 1-5, 73e Enrico Schonewille 1-6, 78e Marco Hartman 1-7. Opstelling Hoogeveen: Borgman, Menno Heerkes, Van Dijk, Manning, Tom Heerkes (Roemahlewang), Mohamed, Engbers, Zwikker (Hartman), Kleinheerenbrink, Berends, Reinders (Schonewille).
Man van de wedstrijd: Björn Zwikker

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord