HODO beslist wedstrijd in tweede helft

Hollandscheveld: Op een zonovergoten sportpark ’t Hoge Bos stond vanmiddag de wedstrijd HODO-Wijster op het programma. De heenwedstrijd werd door HODO met 0-7 gewonnen, dus onderschatting zou het grootste gevaar zijn voor de gastheren.

Door: Kenny Neutel

Op het eind van de rit stond er een degelijke 3-0 op het scorebord, door deze winstpartij blijft HODO in het spoor van koploper Pesse. HODO ging uitstekend van start in deze wedstrijd, maar kon pas in de tweede helft het krachtsverschil met duidelijke cijfers uitdrukken.

Al na twee minuten vond HODO het net, Stefan Kikkert plaatste een vrij trap keurig in de rechterhoek. Hiermee was de zo gewenste voorsprong snel behaald. Na de openingsgoal probeerde Wijster de slechte start goed te maken en het zette HODO onder druk. De verdediging van HODO stond echter goed waardoor Wijster niet tot grote kansen kon komen.

Na de sterke beginfase kwam HODO in het verloop van de eerste helft niet echt tot voetballen, na een half uurtje kreeg HODO het heft weer in handen en dit resulteerde in kleine mogelijkheden voor Jorn Smit en Paul Baldé. Ook Patrick Timmerman kreeg net voor rust nog een kans, maar zijn schot ging net voorlangs.

In het begin van de 2de helft zien we een ander HODO, een HODO dat wil winnen en wil gaan voetballen. Dit resulteert binnen enkele minuten in een kans voor Patrick Timmerman die de verdediging van Wijster te snel af is, maar het schot treft geen doel. Het kansenfestival zette zich voort maar Patrick Timmerman en Jorny Otten vergeten te scoren. Een prima actie van Stefan Kikkert had de 2-0 op moeten leveren, hij gaf de bal op een presenteerblaadje voor Patrick Timmerman, maar de spits redde het op onverklaarbare wijze, om deze kans te missen.

In de 60ste minuut is het Jorny Otten die na een prima actie vanaf de achterlijn op de keeper aan kan gaan. Na een scrimmage voor het doel schiet Jorny Otten op de goal waarbij de verdediger van Wijster de bal met de handen van de doellijn keert. De verdediger wordt bestraft met een gele kaart en de toegekende strafschop wordt prima benut door Stefan Kikkert. HODO kan door de 2-0 voorsprong vrijer voetballen en blijft aanvallen en in de 67e minuut kan Patrick Timmerman dan eindelijk koppend de 3-0 scoren na een prima voorzet van Jorny Otten. HODO blijft aanvallen en is op zoek naar de vierde goal. Dennis van Veen is er nog het dichtste bij met een schot van de zestienmeter dat op de kruising uiteenspat. Het blijft echter bij een 3-0 eindstand waarbij HODO kan terugkijken op een prima middag en de ploeg kan vol vertrouwen uitkijken naar de komende wedstrijden.

Man van de wedstrijd: Jorny Otten.