sc Elim lijdt duur puntenverlies tegen Marknesse

Marknesse – Afgelopen zaterdagmiddag reisde een bus vol supporters en de spelersgroep richting Mark-nesse in de polder. Maar ook veel supporters reisden hun club weer trouw per auto achterna. Onder prima weersomstandigheden, met af en toe een zonnetje, werd er deze middag op het kunstgras van SVM gevoetbald. Onder leiding van scheidsrechter B. Stundebeek uit Genemuiden werd de wedstrijd onder het toeziend cameraoog van RTV Drenthe live afgetrapt. Elim begon niet scherp aan de wedstrijd en keek halverwege de eerste helft al tegen een 3-0 achterstand aan.

Ze deden nog wel wat terug zodat er gerust kon worden met een 4-2 achterstand op het scorebord. In de tweede helft nam Elim meer het heft in handen maar een vuist maken lukte niet meer zodat er nog slechts een keer werd gescoord, waarbij werd getwijfeld of de bal wel over de achterlijn is geweest. Met deze uitslag bewees Elim zichzelf een slechte dienst want het verlaat hiermee de koppositie. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Avereest. Slap begin Zonder de geschorste Boertien en wegens ziekte afwezige D. Doldersum betrad Elim vanmiddag de kunstgras strijdarena. De eerste vrije trap van Peters ging al net voorlangs en Elim zou hiermee gewaarschuwd moeten zijn. En ook uit een snelle omschakeling was het Bakker die voorlangs schoot. In de volgende aanval was het dan ook meteen raak want de voorzet van Berendsen over links kon door Padding met de vingertoppen worden weggetikt. Beter had hij hem niet kunnen aanraken want nu viel de bal voor de voeten van Bakker en deze had het nu makkelijk voor het intikken (1-0). De eerste corner voor SVM werd door Bakker sterk ingekopt maar deze keer had keeper Padding hem klemvast. Een vrije trap na een overtreding op Klomp werd door Benjamins te haastig genomen. Ook een vrije bal van M. Doldersum verdween achter de coulissen. Van de Plas werd aan de andere kant terug gevlagd en gefloten voor buitenspel. J. Doldersum kreeg een bal van dichtbij in het gezicht en moest een blessurebehandeling ondergaan. Na slap verdedigen van de Elim defensie werd de bal ontfutseld aan Koops en zo kon Bakker zijn 2de goal binnen 20 minuten laten aantekenen na een assist van Peters (2-0). En niet veel later lag ook de 3-0 in het netje door dezelfde Bakker die na een snelle uitval alleen voor keeper Padding stond en deze keurig omspeelde. Er waren supporters bij die meldden dat ze liever thuis waren gebleven na deze desastreuze start. Elim was gewoon te tam en kwam er in deze beginfase niet aan te pas. Gillende sirenes De tweede vrije trap voor SVM ontstond nadat H. Benjamins zijn been te hoog had opgeheven en speler de Boer naar zijn hoofd greep. Op dat moment kwam de brandweer voorbij gereden met gillende sirenes alsof er iets ernstig was gebeurd. Gelukkig viel het allemaal wel mee.Na een half uur spelen was het M. Doldersum die een fraaie voorzet gaf op Y. Benjamins. Deze schoot onhoudbaar voor keeper Haagsma de 3-1 binnen. Ook Prijs was dicht bij een goal maar zijn schot kaatste op de lat weer terug het veld in en hier werd niet alert op gereageerd. Een vrije trap genomen door J. Doldersum werd door Y. Benjamins nipt over gekopt.

Een geconstateerde handsbal door de scheidrechter werd buiten de zestien meter op de perfecte plaats voor M. Doldersum neergelegd. Zijn vrije bal verdween via de buitenkant muur achter keeper Haagsma en hiermee was het verschil weer teruggebracht tot 1 doelpunt (3-2). Maar lang kon Elim niet van deze voorsprong genieten want in de blessuretijd was de robuuste van der Plas de Elimse defensie te slim af en waar men dacht aan buitenspel schoof hij de 4-2 binnen. Wisselen maar In de rust bleef Koekoek achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Metselaar. Na 5 minuten spelen moest Wierenga aan een blessure worden geholpen omdat hij ongelukkig in het gras trapte. Ook de enigszins zieke J. Doldersum werd vervangen door Odink. En de moegestreden van der Plas werd door Oosterhof vervangen. M. Doldersum kwam nog even vervelend in contact met keeper Haagsma maar geel werd er niet voor gegeven door de goedleidende scheidsrechter Stundebeek. Grote schrik in de 64ste minuut want Berndsen brak door de verdediging heen en schiet alleen voor een leeg doel voor hem ongelukkig naast. Hierna moest Peters plaats maken voor verdediger van Diepen omdat trainer van der Galien zijn voorsprong wil consolideren. En ook de licht geblesseerde Wierenga verlaat het veld voor v.d. Velde. Trainer Benjamins haalt vervolgens H. Benjamins eruit voor Gritter en wil hiermee de stootkracht naar voren toe vergroten. Onverwacht doelpunt Een schot van Metselaar ineens verrast keeper Haagsma en deze heeft hem dan ook niet klemvast. In de rebound wordt er dan ook door hem gescoord alhoewel de meningen hier lang over verdeeld zullen blijven (4-3). Elim krijgt in deze fase de betere kansen met Klomp van dichtbij en M. Doldersum met een bal op de lat. Maar het lukt gewoon niet vandaag, ook al omdat SVM zwaar in de verdediging ligt en achterin weinig weg geeft met de minst gepasseerde verdediging tot nu toe. In de slotfase krijgt v.d. Velde nog een vrije trap toegekend maar hier vloeit geen bloed uit. Dan is er nog een gevaarlijke corner die door Padding niet klemvast wordt gepakt maar bijna in eigen goal verdwijnt. Ook Gritter krijgt nog een kopkansje maar deze verdwijnt voor langs. Voor de neutrale toeschouwers was het een geweldige partij met veel doelpunten, voor Elim een belabberde wedstrijd waarmee het de koppositie verspeelt maar alles nog in eigen hand heeft als de volgende thuiswedstrijden tegen Avereest en Nieuwleusen worden gewonnen.

Doelpuntenmakers: 4 min. 1-0 B. Bakker. 17 min. 2-0 B. Bakker. 20 min. 3-0 B. Bakker. 28 min. 3-1 Y. Benjamins 38 min. 3-2 M. Doldersum 45 min. 4-2 A. v.d. Plas 83 min. 4-3 P. Metselaar Man of the match: H. Benjamins. Opstelling: A. Padding, B. Koops, H. Benjamins (79. J. Gritter), E. Njagul, M. Koops, Y. Benjamins, J. Doldersum (49. M. Odink) R. Koekoek (45. P. Metselaar), J. Prijs, H. Klomp en M. Doldersum. Wissels: J. Gritter, M. Odink, P. Metselaar en M. Wachtmeester.

bron: Elim-Drenthe.nl   foto: De Razende reporter