1e turnwedstrijd RWS-A van Kwiek Hoogeveen

Hollandsche Veld/Hoogeveen – Zaterdag 7 april turnden een hele reeks meiden van Kwiek voor de wedstrijd en om zich te plaatsen voor de toestelfinales later dit seizoen. Nieuwkomer Sophie Kraijesteijn wist in de Instap N3 meteen de beste te worden. Ook haar turnmaatje Julia Jonkman wist een gouden medaille te behalen in de Pupil 2 N3.

Van ‘s morgens acht uur tot aan een uurtje of zeven ’s avonds waren de meiden van Kwiek aan het turnen verdeeld over drie wedstrijden. Opvallend meteen was de grote groep seniormeiden van Kwiek bestaande uit Deirdre Smit, Mala Kremer, Nathalie Salomons, Jiska Jansma, Tamara Bisschop, Ilse Zwiers, Ruth van Doorn en Jasmijn Roeloffzen. Deze meiden van 15 jaar en ouder laten volwassen oefeningen zien waarin de turnsport geheel tot z’n recht komt. Salto’s, schroeven, combinaties, sierlijkheid, controle en flink wat kracht aan de brug ongelijk verraden jaren van voorbereiding. De meiden lukte het deze wedstrijd echter niet om op het podium te komen, Tamara Bisschop kwam net 0,30 punt te kort, maar konden zich al wel voor verscheidene toestelfinales plaatsen. Junior D-turnster Julia Zwiers turnde weer eens een goede (o.m.g.) oefening op de balk waardoor het er naar uitzag dat ze het podium kon halen. Helaas was sprong wat minder zodat ze tevreden moest zijn met de 6e plaats.
Dat de jeugd de toekomst lijkt te hebben bleek wel bij de jongere meiden. Vorig jaar nog in een niveau lager uitkomend moesten Julia Jonkman en Sofie Boertien het nu in de 3e divisie proberen. Dat ze beide competitief zijn bleek al in een voorgaande wedstrijd in Noord-Nederland. Nu in Drenthe kwam Sofie slechts 0,25 punt te kort voor een podiumplaats, maar Julia kon middels een voortreffelijke balkoefening die gewaardeerd werd met 15.00 punt de gouden medaille ontvangen.

Nieuwkomer Sophie Kraijesteijn mocht in haar eerste jaar meteen uitkomen in de 3e divisie. De vraag of dit niet te hoog gegrepen was, werd door haar meteen gelogenstraft. Beginnend op balk waar ze 3e op werd en daardoor met één been in de toestelfinale staat, vervolgde zij haar wedstrijd met een 1e plaats op vloer, een 2e plaats op sprong en een 1e plaats op brug. Het leverde haar drie toestelfinales op en de hoogste plaats op het podium bij de prijsuitreiking.
De turnsters van Kwiek hebben zich weer van hun goede kant laten zien, zowel de gevestigde orde, maar dus ook de jongere garde.

Foto: Kwiek

Deel dit bericht!

Geef een antwoord