Noordscheschut boekt zege tegen Gorecht

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut opnieuw gewonnen. Tegen Gorecht werd overtuigend met 1 – 3 gewonnen. Nadat Danny Bouwman de score opende, kwamen de gastheren eerst nog langszij. De tweede helft liet de equipe van oefenmeester Marc van Meel er echter geen gras over groeien, en liep via twee treffers van Rijnald Vos uit naar 1 – 3 overwinning. Door deze goede reeks in de derde periode bezet Noordscheschut inmiddels een keurige vijfde stek in de 1e Klasse E.

Noordscheschut trad deze speelronde weer aan met Ton Kamping en Rik Veldman in de laatste linie. Dit betekende dat Kevin van Dalen en Kevin Koster plaats moesten nemen op de bank. De openingsfase was voor Gorecht. Men zette vroegtijdig druk en Noordscheschut had moeite om zich hier onderuit te spelen. Toch was de eerste serieuze doelpoging voor de gasten. Na zo’n tien minuten spelen werd Nick Koster in stelling gebracht, maar diens inzet spatte uiteen op de paal. Dit leek het startsein voor Noordscheschut om alle schroom van zich af te gooien. Dit resulteerde in de 16e minuut tot de openingstreffer, een snoeihard afstandsschot van Bouwman bleek de keeper te machtig, 0 – 1. Na deze treffer ging de thuisploeg naarstig op jacht naar de gelijkmaker, men creëerde enkele mogelijkheden, maar er werd niet gescoord. Na een klein half uur spelen was er wel een domper voor Noordscheschut, de geblesseerde Melvin Mol moest het veld verlaten, zijn plaats werd ingenomen door Van Dalen. Enkele minuten later viel dan toch de in de lucht hangende gelijkmaker. Een voorzet werd met het hoofd teruggelegd en van dichtbij langs een kansloze Wiebe Zinger geschoven. Na deze treffer golfde het spel openneer, maar echt grote kansen creëerde men niet.

De tweede helft trad Noordscheschut binnen de lijnen met een andere speelwijze, om meer grip te krijgen op het middenveld. Dit lukte, want men startte voortvarend. Koster was enkele malen dicht bij een treffer en een schot van Veldman kon met moeite worden gekeerd. In de 55e minuut was het dan toch raak. Een voorzet van Dennis Hooijer werd bij de tweede paal binnengekopt door Vos. Na deze treffer moest Gorecht meer risico gaan nemen, het spel golfde openneer, maar beide doelmannen konden niet worden verontrust. In de 74e minuut was de goed spelende Kamping dicht bij een treffer. Vanuit een corner spatte diens halve omhaal uiteen op de deklat. In de 83e minuut viel dan toch de bevrijdende 1 – 3. Jos Kroezen stuurde Koster de diepte in, die bracht op zijn beurt Vos in stelling en Vos wist wel raad met dit buitenkansje en rondde beheerst af. Na deze treffer was de wedstrijd beslist. Noordscheschut kreeg nog enkele kleine mogelijkheden om de voorsprong verder te vergroten, maar dat bleef de gastheren bespaard.

Opnieuw een goede overwinning voor Noordscheschut en men komt steeds dichter bij het realiseren van de doelstelling, directe handhaving in de 1e Klasse E. Volgende week staat de burentwist Noordscheschut – HZVV op het programma. Om 14.30 uur zal Noordscheschut, op sportpark De Meulewieke, gaan proberen hun huid iets duurder te verkopen dan tijdens het eerdere treffen dit seizoen.

Man van de wedstrijd: Rijnald Vos