Teleurstellende oogst opschoondag Hollandscheveld

Zaterdag 6 april was het weer de halfjaarlijkse opschoonmorgen in Hollandscheveld. Een groep vrijwilligers zet zich, onder auspiciën van de werkgroep dorpsverfraaiing van Plaatselijk Belang Hollandscheveld, al jarenlang in om twee keer per jaar de bermen van de wegen in en rond Hollandscheveld te ontdoen van het zwerfvuil.

En zoals altijd was de oogst weer behoorlijk teleurstellend. Want hoewel er een aantal fanatieke inwoners van Hollandscheveld structureel tijdens hun dagelijkse wandelingen het zwerfvuil langs de straten verzamelen was de buit dit keer ruim 40 vuilniszakken vol afval. De vrijwilligers hebben op deze manier wel eer van hun werk maar het is toch zeer teleurstellend dat een dergelijke hoeveelheid afval zo maar lukraak in de bermen wordt gegooid en door anderen weer moet worden opgeruimd.

Geen belangstelling politiek Hoogeveen

Met name langs de routes waar de schooljeugd langs fietst ligt altijd opvallend veel afval. Het opruimen van het afval gebeurt al vele jaren door een vaste kern van vrijwilligers. Eén van die vrijwilligers verzuchtte: “Niet dat we om een schouderklopje verlegen zijn maar jammer dat de politieke partijen in de gemeente Hoogeveen nooit eens de moeite nemen om een bezoekje te brengen aan Hollandscheveld tijdens de opschoonmorgen. Ze hebben altijd de mond vol over het milieu maar enige interesse voor dit initiatief ontbreekt compleet. Zo hebben we zelf altijd moeten zoeken naar een manier om het verzamelde zwerfvuil te kunnen dumpen. Meestal gebeurde dit zelfs op eigen kosten bij Area. Sinds kort zijn hier echter betere afspraken over gemaakt met Buurtbeheer die er voor zorgt dat de hoop verzamelde zakken wordt opgehaald bij dorpscentrum ‘t Anker, de uitvalsbasis van de actie. De vrijwilligers werden zoals gewoonlijk weer getrakteerd op wat lekkers door het Hollandscheveldse bedrijf Natuurgevelsteen dat deze actie een warm hart toedraagt. bron: Puur Hollandscheveld

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Teleurstellende oogst opschoondag Hollandscheveld

 • 7 april 2019 om 20:26
  Permalink

  Doe maar 2 euro statiegeld op een blikje, een zakje chips of de verpakking van de mac. Is het probleem zo opgelost. Zolang er geen financiele prikkel is zal je dit blijven houden. Het is daarom eerder aaan de landelijke politiek dan de regionale politiek om dit op te lossen. Wat me overigens wel opvalt is dat je bij het ophalen van de spullen van de cascaderun het T-shirt in plastic zit verpakt en dat je er ook nog overbodige reclame bij krijgt welke weer in een plastic zak komt.

 • 8 april 2019 om 10:38
  Permalink

  En dan zeggen dat de overheid zich te veel bemoeit met de burger. Maar de burger wil zelf helemaal niet zoveel verantwoordelijkheid, althans die kan dat niet aan. Helemaal mee eens @downforce, dan maar statiegeld op verpakkingen!

  Plus als het hoofdzakelijk de schoolgaande jeugd is dan kan je daar toch gericht op focussen?

Geef een antwoord