Moeizame winst voor sc Elim tegen v.v. Tiendeveen

Elim:  Na de eclatante overwinning in de uitwedstrijd tegen Tiendeveen werd er vandaag de thuiswedstrijd gespeeld. De verwachting was dat de mannen van trainer van Essen niet met dubbele cijfers naar huis gestuurd wensten te worden.

Het was in de beginfase dan ook Tiendeveen dat het heft in handen nam. De openingstreffer had binnen 1 minuut door Kerssies gescoord moeten worden maar zijn schot ging rakelings langs de paal. Aan de andere kant ging een getoucheerde bal door verdediger Zevenberg ook maar net naast zijn eigen goal. De hieruit volgende corners leverden vandaag weer niets op. Kennelijk heeft Elim dit seizoen het moeilijk om uit corners te scoren. Na zenuwachtig spel begon de wedstrijd na 10 minuten op gang te komen, want M. Doldersum schoot ineens na een crosspass van Benjamins over. Nadat Klomp door Zevenberg onderuit werd gehaald, moest keeper van Slochteren redding brengen bij de 2de paal op de vrije trap van Doldersum.

Ook de Vries kreeg een geweldige kopkans van dichtbij maar Padding wist te redden. De eerste goal viel toen M. Doldersum van ruim 25 meter afstand een vrije trap hoog in de kruising joeg (1-0) en deze was onhoudbaar voor de Tiendevener goalie. De 2-0 van Klomp viel kort hierop als Koekoek doorschuift naar de achterlijn en een geweldige assist produceerde. Scheidsrechter Buitenhuis uit Rouveen had het vandaag niet moeilijk maar had ondertussen gele kaarten gegeven aan van Goor en Benjamins. In de slotfase van deze helft werd een kopbal van M. Doldersum gered door keeper van Slochteren na goed aangeven van Gritter. In de extra tijd werd de genomen corner van Tiendeveen van richting veranderd en had Kerssies nogmaals de kans om de aansluitings-treffer te scoren, maar gelukkig kopte hij de bal net over. Elim mocht in de kleedkamer na gaan denken hoe het in 2de helft met meer passie zou spelen.

Trainer Benjamins had in de rust de puntjes die niet goed liepen even aangescherpt en het is M. Doldersum die na 5 minuten een kans van dichtbij miste omdat hij de assist van Prijs niet onder controle kon krijgen. Zevenberg zag even later zijn kopbal bijna in eigen doel verdwijnen maar keeper van Slochteren bracht redding. Na een kwartier spelen brak Prijs door en wist te scoren maar stand-in grensrechter Kleine zag het heel anders en stak resoluut zijn vlag op. Dit appél werd door Buitenhuis direct gehonoreerd. Nadat door meerdere spelers meerdere keren op de goal was geschoten, werd M. Doldersum binnen de 16 meter onderuit gehaald. Hij nam zelf de penalty maar van Slochteren koos de goede hoek zodat er een ongewijzigde score bleef. Ook een schot van zijn broer Daymen werd door de Tiendevener defensie van de lijn gehaald. De 3-0 kwam tot stand nadat Prijs door Koekoek geweldig werd aangespeeld en zijn tegenstander keurig uitkapte en de bal onhoudbaar in de verre hoek liet verdwijnen. Ook Klomp kreeg nog een kans om vandaag zijn graantje mee te pikken maar hij miste finaal dichtbij de goal. Moes werd vervangen door Pekel op de rechterflank. Een kwartier voor tijd werd Prijs door 2 man onreglementair gestopt.

De vrije trap van Gritter hieruit had van Slochteren niet klemvast maar Klomp was te laat om deze tot doelpunt te promoveren. Hierna werd Gritter bedankt voor bewezen diensten en gewisseld door Gruppen. Uit een corner was het Blok die weer nipt over de Elim goal kopte. Een onnodige charge langs de zijlijn leverde Boertien deze middag het 3de geel op. Ook A-junior Wachtmeester maakte zijn opwachting doordat hij voor de uitgebluste Klomp in mocht vallen. Bijna in de extra tijd mocht M. Doldersum nog de 4-0 op zijn naam bijschrijven nadat een afschot van afstand van richting werd veranderd en zo achter de prima keepende van Slochteren verdween. Door de winst van Achilles 1894 op Helpman blijft het ongemeen spannend wie dit jaar kampioen wordt in deze 4de klasse. Volgende week speelt sc Elim uit tegen v.v. Sweel en is Achilles 1894 vrij.

Bron: SC Elim