Koopman op pad

Met Koopman op pad over De Bij vervoer

HOOGEVEEN – Er spelen binnen de gemeente Hoogeveen heel wat onderwerpen waar vraagtekens bij te plaatsen zijn. Een voorbeeld hiervan is het vervoer van Hoogeveen, bekend onder de naam de Bij. Deze mensen doen fantastisch werk en zetten zich volledig in voor een professionele dienstverlening. Het is bijna vervoer op maat.

In Hoogeveen zelf is De Bij als stadsbus heel populair en dat is goed te begrijpen, want de reiziger reist maar liefst twee uur op een kaartje van een euro. Mooi voor Hoogeveen horen we de dorpsbewoners van de Gemeente Hoogeveen denken, maar wij hebben er niets aan.

Buitendorpen uitgesloten van ”De Bij”

“Wij horen toch ook bij Hoogeveen en betalen toch dezelfde belastingen?” Helemaal waar vindt het team “Met Koopman op pad”. Toen wij dan ook de uitnodiging kregen eens te komen kijken, hebben we daar dankbaar gebruik van gemaakt. Peter is mee geweest in de rolstoel en dat ging allemaal heel soepel en veilig. Dus over De Bij en haar werknemers niets dan goeds. De schoen wringt bij de ongelijkheid, wel voor Hoogeveen, niet voor de dorpen. Vooral in de weekenden is het voor de ouderen een zeer kostbare zaak om in Hoogeveen te komen. Een retourtje kan dan al snel oplopen tussen de tien en vijftien euro en dat is natuur te gek om los te lopen. Vandaar de oproep van “Met Koopman op pad” het vervoer van “De Bij” moet ook zo snel als mogelijk voor de dorpen van de gemeente Hoogeveen beschikbaar worden. Ook de dorpsbewoners willen wel voor een euro naar Hoogeveen. Dit filmpje is daarom een oproep aan de politiek hier haast mee te maken. We weten dat de politiek hier al mee bezig is, maar iets meer vaart en zekerheid is voor veel dorpsbewoners aangenaam. Het team “Met Koopman op pad” hoopt met deze aflevering een bijdrage te leveren. Met dank aan Team Koopman op pad

Een gedachte over “Met Koopman op pad over De Bij vervoer

  • Overal stoppen die maffe busjes. Soms zie je ze gewoon met twee busjes tegelijk ergens stil staan. Ze zullen vast rekening houden met de reizigers maar met het overige vervoer niet.

    Maar voor zover ik het verder heb kunnen zien is dit niet geschikt om de trein te halen (tenzij je twee uur van te voren begint met reizen).

Geef een reactie

Aankomende evenementen