Shazam!

We hebben allemaal een superheld in ons. Het vereist alleen wat magie om het eruit te halen. In het geval van Billy Batson (Angel), kan dat door één woord te roepen: Shazam! Het 14 jarige pleegkind kan daardoor met behulp van een oude tovenaar in de volwassen Superheld Shazam (Levi) veranderen. Van binnen is hij nog een kind, maar van buiten heeft Shazam een gespierd, goddelijk lichaam. Shazam komt tot leven in deze volwassen versie van zichzelf door te doen wat elke tiener zou doen met superkrachten: er veel plezier mee maken! Kan hij vliegen? Heeft hij röntgenogen? Kan hij bliksem uit zijn handen laten schieten? Kan hij zijn proefwerken op school overslaan? Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn krachten met de roekeloosheid van een kind. Maar hij zal deze krachten snel moeten beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden beheerst door Dr. Thaddeus Sivana (Strong). David F. Sandberg (Annabelle: Creation) regisseert New Line Cinema’s Shazam! het oorsprongsverhaal waarin Zachary Levi (tv-serie Chuck) de DC Superheld speelt, Mark Strong (Kingsman) als superschurk Dr. Thaddeus Sivana en Asher Angel (tv-serie Andi Mack) als Billy Batson. Peter Safran (Aquaman, The Conjuring, Annabelle) is de producent van de film. In Shazam! speelt ook Jack Dylan Grazer (IT) als Billy’s beste vriend en ultieme superhelden-fan, Freddy en Oscar®-genomineerde Djimon Hounsou (Blood Diamond) als de tovenaar. Verder ook Faithe Herman (tv-serie This is Us), Grace Fulton (Annabelle: Creation), Ian Chen (tv-serie Fresh Off the Boat), Jovan Armand (TV’s Hawaii Five-0), Marta Milans (tv-serie Killer Women) en Cooper Andrews (tv-serie The Walking Dead).De film is gebaseerd op karakters uit de DC Universe. Screenplay is geschreven door Henry Gayden naar het verhaal van Gayden en Darren Lemke. Shazam is gecreëerd door Bill Parker en C.C. Beck. Jeffrey Chernov, Christopher Godsick, Walter Hamada, Geoff Johns, Adam Schlagman, Richard Brener, Dave Neustadter, Dany Garcia, Hiram Garcia en Dwayne Johnson zijn uitvoerend producent.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
actie / avontuur
132 minuten
9+
David F. Sandberg
Ian Chen, Jovan Armand, Cooper Andrews, Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Mark Strong, Faithe Herman, Marta Milans, Grace Fulton, Ross Butler, Djimon Hounsou

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Marylon Methorst

Marylon Methorst

Deze film kan je dan misschien niet vergelijken met wat Marvel allemaal geproduceerd heeft, toch had deze film mij wel goed te pakken, wel eentje waar je naar wil blijven kijken….Waarschijnlijk ook door de sterke drama in het begin, wat je goed meeneemt in het verhaal. En vooral het vleugje magie die ze erin hebben gestopt gaf mij een blij gevoel.

Wat er al niet voor nodig is, om een tiener om te toveren tot een held. Alhoewel de held in kwestie zich hier in het begin geen raad weet, hoe zich te gedragen als een held. En dus genoeg stuntelt in het eerste gedeelte van de film, waardoor iedereen in de zaal flink moest lachen.

De acties, drama en de speciale effecten in bepaalde scènes, zijn goed onderbouwd en komen goed uit de verf. Niet te weinig en niet teveel. Het vleugje magie die erin voorkomt, zoog je heerlijk mee in het verhaal.

Shazam is een goeie familiefilm voor jong en oud. Ik liep de bioscoop uit met een positief vermaakt gevoel.

Frank van Osch

Frank van Osch

 

De bedenkers van deze doldwaze actiekomedie hebben niet veel tijd gestoken in het opzetten van een spannende en logische verhaallijn. Al na 5 minuten vanaf de start van de film ben je het spoor bijster en dat wordt er in de resterende 2 uur niet beter op. Wat wel gelukt is is om u als kijker een avondje vol actie en ongecompliceerde humor te serveren.

Onze hoofdrolspeler Billy Batson wordt gespeeld door Zachari Levi en Asher Angel, beide niet heel bekend (nog). Zonder al te veel te willen verklappen bepaald de titel van de film wie van de twee op dat moment Billy speelt. De strekking van de film is dat in eenieder een “superhero” schuilt en dat dat maken zij helemaal waar.

De 3D beleving en het geluid in de Atmos zaal maken dat niet alleen je ogen maar ook de rest van je zintuigen voldoende van deze film meekrijgen.
De muziek laat af en toe een gouwe ouwe horen maar is over het algemeen bedoeld om de trommelvliezen tijdens de actiemomenten flink te laten trillen.
Vooral de actiescene aan het eind duurt wat mij betreft te lang waardoor bij mij de aandacht wegzakte.

Wat me ook opviel dat aan de kleding van de spelers van de film weinig geïnvesteerd is. Iedereen loopt de hele tijd in hetzelfde kloffie en daar had wat beter op gelet mogen worden.

Ga je deze film kijken blijf dan zitten tot de aftiteling want hij heeft nog een verrassing in petto…

Deel dit bericht!

Geef een antwoord