Politie krijgt hulp van kinderen Het Mozaïek bij aanpakken snelheidsovertreders

Hollandscheveld – Donderdagmorgen kreeg de politie bij hun snelheidscontroles extra hulp. Leerlingen van groep 7 van Het Mozaïek in Hollandscheveld assisteerden de politie bij een snelheidscontrole.

De eerste controle vond plaats op het Rechtuit ter hoogte van de wethouder Gruppenstraat binnen de bebouwde kom, hier is ter plaats een snelheidslimiet van 30 km/uur. Hier was de hoogst gemeten snelheid 40 km/uur. De tweede controle was gericht op het verkeer buiten de bebouwde kom waar de maximum snelheid 60 km/ per uur is. Hier lag de te snel gereden snelheid gemiddeld fors hoger. Hier werden snelheden van 88 kilometer per uur gemeten.

Rode of groene smiley

Alle bestuurders werden door de politie en kinderen staande gehouden. En naar gelang er netjes aan de snelheid werd gehouden of niet, kregen de bestuurders een groene of rode smiley uitgereikt door de kinderen. Geluk bij een ongeluk voor de bestuurders die te hard hadden gereden: na de rode smiley en een waarschuwing hoe gevaarlijk het is om de maximum snelheid te overschrijden, mochten ze beschaamd hun weg vervolgen zonder een kostbare boete.

Foto: Linda Norde

Deel dit bericht!

Geef een antwoord