Grote verschillen in kosten trouwceremonie in Drenthe

Hoogeveen – Een doordeweekse ochtendceremonie in Emmen is de voordeligste ceremonie van Nederland. In het huwelijksbootje stappen kan daar in de ochtend al vanaf € 100, terwijl het landelijk gemiddelde tarief voor een doordeweekse dag € 375 is. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar gemeentelijke trouwkosten per dag van de week door trouwwebsite ThePerfectWedding.nl.

‘s Middags trouwen is in het Emmense gemeentehuis al iets duurder: € 200. Andere Drentse gemeenten rekenen een hoger tarief, waardoor de gemiddelde kosten voor een doordeweekse huwelijksceremonie in Drenthe uitkomen op € 375. De gemeenten Tynaarlo en De Wolden vallen op door hun hoge tarieven die in beide gemeenten meer dan € 500 bedragen.

Op zaterdag rekent de gemeente Meppel met € 819,75 een van de hoogste tarieven van Drenthe. Alleen in de gemeenten Hoogeveen en Midden-Drenthe kost het meer om op zaterdag het jawoord te geven. Mede door deze gemeenten kost trouwen op zaterdag in Drenthe gemiddeld 7% meer dan elders in Nederland.

Zondagceremonie in Drenthe
In bijna de helft van de Drentse gemeenten is het mogelijk om op zondag in het gemeentehuis te trouwen. In Hoogeveen is trouwen op zondag niet mogelijk.  Ter vergelijking: in Nederland kan een bruidspaar gemiddeld bij 1 op de 3 gemeentehuizen trouwen. Borger-Odoorn hanteert op deze dag het laagste tarief: € 579,35. Dat is veel minder dan wat een stel in Meppel betaalt voor een bruiloft op zondag (€ 1.279).

Bekijk hier het volledige overzicht van gemeentelijke tarieven in Drenthe en andere gemeenten in Nederland.

Foto: © Martin Schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord