Algemeen

Kantlijn: Gaat Follow the Money het ijsbaandossier Hoogeveen onderzoeken?

Hoogevener Gerard Booij ageert al een tijd tegen de wijze waarop het gemeentebestuur de gemeenteraad (en daarmee de burgers van Hoogeveen) informeert over de financiering van de het Kleine Bols IJsstadion in combinatie met een nieuw te bouwen zwembad. Volgens Booij wordt een bedrag van vier miljoen euro gepresenteerd op een manier die (zacht gezegd) niet klopt met de werkelijkheid.

Ik ben geen dossiervreter zoals Booij, dus ik vind het lastig om zijn argumentatie te volgen. Wat ik er van begrijp is dat het college de indruk wekt (of heeft gewekt) dat de firma BAM vier miljoen euro in de bouw van de ijsbaan-zwembad combintatie zou stoppen. Merkwaardige gang van zaken als die waar is. Waarom zou BAM dat doen zonder tegenprestatie? En die tegenprestatie is er volgens Booij nadrukkelijk wel.
Verder verwijt Booij de vorige fractievoorzitter van GroenLinks in de raad meegestemd te hebben over het project, terwijl hij zelf secretaris was van de stichting Kunstijsbaan, die bij de gemeente aanklopte om steun. Kwestie van belangenverstrengeling dus?

Onderzoeksplatform Follow the Money bekend van veel geruchtmakende zaken die door hen aan het licht zijn gebracht, heeft onlangs een afspraak gemaakt met de regionale omroepen om gezamelijk onderzoeksjournalistiek in de regio te gaan bedrijven. Inwoners kunnen daarvoor onderzoeksvoorstellen indienen bij Follow the Money en het winnende voorstel zal beloond worden met een daadwerkelijk onderzoek.

Gerard Booij heeft daarvoor het IJsbaandossier Kleine Bols aangemeld en in de tussenstand staat dit onderzoeksvoorstel momenteel (3 april) op de 2e plaats. Het maakt dus met uw steun een goede kans om als beloond voorstel uit de bus te komen. Als schaatsliefhebber zou ik de bouw van een ijsbaan verwelkomen, maar als sociaal betrokken burger heb ik zo mijn bedenkingen bij de financiële haalbaarheid. Bezuinigingen op jeugdzorg en WMO doorvoeren en tegelijk een prestige object bouwen vind ik onverteerbaar. Daarom heb ik op het voorstel van Booij gestemd en roep ik iedereen die de ijsbaan met vraagtekens benadert op dit ook te doen. U moet daarvoor wel een (volkomen vrijblijvend en kosteloos) account aanmaken, laat u daardoor niet weerhouden.

We hebben recht op duidelijkheid en die wordt nog steeds niet gegeven. Booij heeft zich ondertussen al zo vaak in niet mis te verstane bewoordingen beschuldigend uitgelaten, dat een aanklacht wegens smaad en belediging helemaal niet raar zou zijn, maar het enige geluid dat van de zijde van het gemeentebestuur is gekomen, is een oproep aan de raad, die verhuld neerkomt op: “Neem Booij niet serieus.” Als ik voor leugenaar uitgemaakt wordt reageer ik heel anders, dat kan ik u wel vertellen.

U kunt stemmen op het onderzoeksvoorstel op: https://www.ftm.nl/pitch/voorstel/91
Ik zeg: DOEN! Al was het maar om antwoord te krijgen op de vraag: Liegt het gemeentebestuur of kraamt Booij onzin uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen