Bijeenkomst ‘Het Fitte Brein’ voor senioren

Hoogeveen – Hoe oud we worden weet niemand. Maar hoe we oud worden, dat is wél te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door onze hersenen te stimuleren. Dat helpt om ze fit te maken en te houden, anders verliezen ze aan kwaliteit. Vraag aan u: hoe fit is uw brein?

Uit onderzoek is gebleken dat dagelijks bewegen een positief effect heeft op het vertragen en voorkomen van vergeetachtigheid en dementie. Ook het leiden van een actief leven met diverse interesses heeft positief effect op het behouden van een fit brein.

Vrijdag 12 april vindt in de bibliotheek Hoogeveen ‘Het Fitte Brein’ plaats. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Bibliotheek en de sportfunctionaris senioren van de gemeente Hoogeveen. Vanaf 10.00 uur kunt u luisteren naar een interessante lezing. Deze geeft u bruikbare tips mee om uw brein zo lang mogelijk fit te houden. Hierna volgt de workshop ‘activering van de hersenen’ en tot slot spelen we een quiz. Afsluitend is er een gezamenlijke lunch. Deelname kost € 5,- per persoon welke u contant kunt betalen bij aanvang.

Wilt u deelnemen? Aanmelden kan bij Eefke Weismann-Hooijer, sportfunctionaris van de gemeente Hoogeveen via telefoonnummer 0528-233775 (SportDrenthe) of door te mailen naar eweismann-hooijer@sportdrenthe.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord