Greyhound Bluesband en Robert Cotton sluiten blues seizoen af

Hoogeveen – Zondag is het tijd voor de laatste blues middag in café De Lijst van het seizoen. Beetje traditioneel wordt er afgesloten met de Greyhound Bluesband met gastspeler Robert Cotton.

GREYHOUND BLUESBAND

Een band met een eigen stijl, de Doggone Blues en die zich stevig heeft gevestigd in het bluescircuit. De band is begin negentiger jaren opgericht en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd met het begeleiden van bezoekende Amerikaanse bluesmuzikanten, zoals: Henry Gray, Aron Burton, Louisiana Red, R.L Burnside, James Harman, Chicago Bob Nelson, Gene Taylor, Tino Gonzales, Memo Gonzalez en Eb Davis.

De Doggone Blues wordt vormgegeven door een fantastische ritmesectie en een alleskunner op gitaar met een authentieke bluesstem. Deze middag brengt de Greyhound Blues Band wederom een super mooi optreden naar Hoogeveen.

ROBERT COTTON

Robert Cottons-muziek is een smakelijke mix van Chicago Style en Texas Blues …… .., het recept voor een geweldige blues tijd! Hij behandelt materiaal van de King of the Blues, Mr. B.B. King en de Texas twister hemzelf, Stevie Ray Vaughn en alles daar tussenin. Hij gooit er zelfs een paar verrassingen voor je in, gewoon voor de goede dosis.

Ja inderdaad … .. we hebben het over de fantastische zanger, gitarist en mondharmonicaspeler Robert Cotton die altijd een show van echt entertainment brengt en zorgt voor een gedenkwaardige avond voor het hele publiek. Robert heeft de Blues gespeeld met verschillende bands en heeft sindsdien solo-optredens gedaan …. gewoon, zoals hij het altijd deed.

Oorspronkelijk geboren en opgegroeid in Chicago, Illinois, VS. heeft hij als minderjarige tiener urenlang rondhangen in clubs als Buddy Guys Legens en de Kingston Mines. Clubmanagers keerden soms hun hoofd en stelden Robert in staat om in een donkere hoek te kijken en te luisteren … te leren … van de blues grootste artiesten. Van solo traditionele Blues uitvoeringen zoals die origineel werden gespeeld op een resonator gitaar tot de springende rock’n elektrische blues van vandaag, als het Blues is, is Robert thuis.

Emotie en soulvolle passie zijn de basis voor de unieke stijl van Robert. Je moet het gewoon horen!

Het komende seizoen start weer in september en is al compleet vol geboekt.
Komende zomer staan er weer verschillende evenementen gepland op het terras, waaronder 5 mei met 2 bands!

Zondag is de Lijst om 16 uur geopend en de band speelt vanaf 17uur.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord