Darts: Café de Schout boekt overtuigende overwinning 

Hoogeveen – De darters van Superleagueteam Café de Schout hebben zaterdag een overtuigende zege geboekt tegen de nummer 3 van de Overgangsklasse A. In het eigen Café de Schout was het team onder leiding van Johnny Smand met 7-3 te sterk voor de Makkers van Wilma. 
Door: Johnny Smand

Tijdens de Round Robin ging het gelijk op. Café de Schout wist steeds een voorsprong van enkele legs te pakken, maar kon dit niet uitbreiden. Uiteindelijk stond het 8-8 en was een beslissende leg nodig om te bepalen wie het eerste punt van de wedstrijd ging pakken. Hans de Vries nam het namens de Hoogeveners op tegen Sven Groen. Ondanks dat de Vries de leg niet mocht starten, wist hij door goed te scoren als eerste de dubbel te vinden en Café de Schout op voorsprong te brengen.

De in goede vorm verkerende de Vries mocht daarna meteen door in de eerste singlepartij. Wederom tegen Groen en wederom met geweldige scores. De Vries hield geen spaan heel van Groen en won met 4-0. Wesley Kranghand nam het namens de Schout op tegen Daniël Bakker. Kranghand begon moeizaam en kwam snel op een 2-0 achterstand. Kranghand liet zich echter niet kennen en vocht zich dapper terug tot 2-2. Toch was het Bakker die daarna weer de voorsprong nam. Toch gaf Kranghand zich geen enkel moment gewonnen. De laatste twee legs waren allebei voor de Hoogeveense en daarmee won hij de partij met 4-3.

Bert Jan Mulder nam het vervolgens op tegen Vincent Kamphuis. Kamphuis, die de laatste weken internationaal weer enkele goede resultaten neerzette, had in het kleine Hoogeveense café toch meer moeite om zijn ritme te vinden. Beide startten sterk aan de partij, maar Mulder was messcherp op de finishes. Waar Kamphuis een paar pijlen voor de dubbel liet liggen strafte Mulder het genadeloos af: 4-2. Tot slot mocht Jan Kats het opnemen tegen Jeff Visser. De stoïcijnse Kats liet zich, ondertoeziend oog van senior Kats, geen moment van zijn stuk brengen en sleepte de partij met 4-1 over de streep. Hiermee kwam Café de Schout op een 5-0 voorsprong en was het al verzekerd van een punt. De verslagenheid bij de tegenstander uit Heerde was groot.

De Makkers van Wilma wilden tijdens de koppelpartijen graag laten zien welk team nu echt het beste was. De eerste twee koppels van de bezoekers waren dan ook van zeer hoog niveau en werden zeer overtuigend met 3-0 en 3-1 gewonnen. Toch waren het Mulder en de Vries die de overwinning definitief over de streep trokken voor de Schout door in de derde koppelpartij Kamphuis en de ingevallen Jan de Weerdt met 3-1 te verslaan. In de laatste koppel wonnen Kats en de ingevallen Michael Pit namens Café de Schout met 3-0.

Michael Pit besloot de partij vervolgens in de laatste solo met een 4-0 nederlaag tegen de Weerdt, maar dat mocht de pret niet drukken. Café de Schout boekte een overtuigende 7-3 zege met goed spel en finishes op het juiste moment.

Door deze overwinning komt Café de Schout op een gelijk aantal punten met concurrent SLT De Planeet, dat nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Daarnaast loopt het team uit Hoogeveen nog eens 3 punten uit op de hekkensluiter Café op de Hoek waarmee het verschil nu 9 punten is. Een goed weekend dus voor de Hoogeveense equipe die hier nog een aantal weken van kunnen nagenieten. 20 april staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan gaat Café de Schout op bezoek bij de Moriaan in Kampen.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord