FC Emmen speler Wouter Marinus geeft het startschot voor de Daily Mile ‘Het Blokland’

Noordscheschut – FC Emmen-middenvelder Wouter Marinus was maandagmorgen uitgenodigd om samen met de leerlingen van ‘ het Blokland’ in Noordscheschut de officiële starthandeling te geven voor de Dailey Mile.

Wouter kwam voor de start eerst nog even in alle klassen om samen met de kinderen op de foto te gaan en natuurlijk handtekeningen uit te delen. Hierna was het echt tijd om de eerste keer de Daily Mile te lopen met de kinderen.

Wat is The Daily Mile?

Het is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. Dagelijks onderbreken kinderen de les 15 minuten om in hun eigen tempo een rondje te rennen of joggen met hun klasgenoten. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan.

Wat ervaren deelnemende scholen?

Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat meeste schoolleiders aan te geven dat zijzelf, of de docenten op hun school, ervaren dat een klas die The Daily Mile heeft uitgevoerd rustiger is. Ook vindt een meerderheid van de schoolleiders dat leerlingen zich beter kunnen concentreren, waardoor beter geleerd kan worden. Bijna de helft van de schoolleiders ervaart dat de leerlingen fitter/gezonder worden. Sommige schoolleiders noemen bovendien nog andere effecten, zoals dat leerlingen buiten The Daily Mile om ook meer gaan bewegen.

©foto: Martin schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord