Dames Hollandscheveld winnen van HHC

Hollandscheveld – afgelopen weekend stond het programma tegen HHC uit Hardenberg op het programma. Na eerder in de zelfde week een oefenwedstrijd verloren te hebben tegen het Duitse sv Grenzland, waren er zeker spanningen vooraf aan de wedstrijd tegen het andere Oranje-Zwart uit de competitie. Gelukkig wisten de dames van de uitwedstrijd dat winst op HHC zeker mogelijk is, maar dan moeten ze wel met de juiste wedstrijdinstelling van start gaan. En dat was precies het gene wat coach Jaap Snippe de ploeg probeerde mee te geven. Het is ook mede aan de wedstrijdinstelling te danken dat de Oranje-Zwarte dames van Hollandscheveld de drie punten thuis wist te houden.

Vanaf het eerste fluitsignaal maakte HHC er een fysiek duel van. Meestal heeft Hollandscheveld dan moeite om onder de druk weg te komen, maar ditmaal wist de ploeg er adequaat op te reageren. Het middenveld en de voorhoede jaagde alle ballen af waardoor HHC niet lang van het balbezit kon genieten. Toch resulteerde dit ook niet in grote kansen voor Hollandscheveld. De openingsfase van de wedstrijd was vooral een strijd op het middenveld. Op hier en daar wat speldenprikjes aan beide zeiden na, gebeurde er niet echt veel voor het doel. De eerste echte mogelijkheid voor Hollandscheveld bood zich pas in de vijftiende minuut aan, Kimberley Knol wist de bal op het doel te schieten maar zag haar poging gekeerd worden door de lat.

Het jagen op de bal van Hollandscheveld bood de ploeg veel inzichten. Zo werd vrij snel duidelijk dat de keepster van HHC niet bepaald goed kon om gaan met de druk. Het doorgaan op de keeper door Kirsten Schonewille zorgde ervoor de keeper een hoge bal niet uit de lucht kon grijpen. Gelukkig voor HHC stuiterde de bal vervolgens naast het doel. Maar een paar minuten later bood zich een identieke situatie voor. Ditmaal was het Kimberley Knol die het de keepster lastig probeerde te maken. Wederom zat de keepster er naast en ditmaal lande de bal op haar rug en daarmee veranderde de bal van richting, langzaam rolde de bal richting de doellijn. Een verdedigster van HHC deed nog een uiterste poging om te voorkomen dat deze over de doellijn rolde, maar kwam net te laat aanzetten met haar sliding. De Bal was in zijn geheel over de doellijn en daarmee kwam Hollandscheveld op 1-0 voorsprong.

De tweede helft verliep een stuk moeilijker, HHC gooide er qua fysiek nog een schepje bovenop en schuwde daarbij geen enkel duel. Naarmate de wedstrijd vorderde en de druk op HHC groter werd verliep het spel ook steeds minder sportiever en dat resulteerde ook in een groeiend aantal overtredingen. Mede daardoor moest Kimberley Knol geblesseerd uitvallen. Hollandscheveld ging daarentegen steeds meer als een team spelen en lieten zich niet intimideren door de harde speelwijze van de gasten. Hollandscheveld wist te voorkomen dat HHC gevaarlijk werd voor het doel, de keepster van Hollandscheveld maar een paar keer in actie te komen. Aan de andere kant waren er wel wat kansen om de score te verdubbelen. Zo kwam nota bene verdedigster Hilde Benning tot een grote scoringskans, maar zij zag de tegenstandster haar poging blokkeren. Uiteindelijk kan Hollandscheveld met een trots gevoel terugkijken op de wedstrijd en met de drie punten op zak handhaven zij de zevende plaats en nemen daar tegelijkertijd meer afstand van de plaatsen om nacompetitie.

Foto; Remco Bos

Deel dit bericht!

Geef een antwoord