HZVV verliest van AZSV en blijft in gevaar

Aalten – HZVV verloor zaterdagmiddag met 2-0 in Aalten van AZSV. Een dure nederlaag want de andere uitslagen zorgen ervoor dat HZVV nu vast op 13e plaats staat, en dat betekend nacompetitie om degradatie te ontlopen.

Met nog 2 wedstrijden tegaan behoort rechtstreekse degradatie ook nog tot de mogelijkheden maar de kans om zich nog veilig te spelen naar de 12e plaats is eveneens aanwezig . Op 19 mei speelt HZVV thuis tegen de rode lantaarndrager Huizen en een week daarna uit bij NSC Nijkerk die momenteel de 14e plaats in handen heeft. Eén van deze wedstrijden winnen en rechtstreekse degradatie is afgewend. In principe kan het dus nog alle kanten op als nummer 12, CSV Apeldoorn, de laatste wedstrijden verliest.

De wedstrijd tegen AZSV begon gelijkwaardig en in het eerste half uur was een afstandsschot van Kelly Joao en de gele kaarten voor Marlon Luchtenberg en Noah ten Brinke, vermeldenswaard. In de 36e minuut kwam de thuisploeg op 1-0 het geen ook de ruststand werd.

Kort na rust de 3e gele kaart voor HZVV, deze keer voor Jan Hup. Het laatste half uur van de wedstrijd kwamen Yoran Popovic en Tim Mulder voor Marlon Luchtenberg en Noah ten Brinke. Maar AZSV was niet onder de indruk en scoorde in de 64e minuut de 2-0. Strijker kwam voor Fidom in de hoop het tij te keren. In de 80e minuut bijna een ‘anschlussthor’ maar het schot van Dzemidzic werd van de lijn gehaald. In de slotfase de 4e gele kaart voor Popovic van HZVV. In de score kwam er geen verandering meer.