Thrianta sluit zaal seizoen af met winst

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag speelde Thrianta een uitwedstrijd tegen NQL. Voor de ittica-formatie stond er alleen nog maar de eer op het spel want de titel was al binnen. Uiteindelijk werd het een gemakkelijke 17-26 winst.

In het begin van de wedstrijd konden de geel blauwen goede aanvallen opzetten waardoor het al in de eerste tien minuten 4-10. Hierna stokte de doelpunten productie en wist NQL zich terug te knokken in de wedstrijd 10-11. Hierna scoorde de hoogeveeners nog eenmaal voor rust.

Na de rust herpakte Thrianta zich weer waardoor het in een rustig tempo de score uit bouwde. Via 14-18 liep de kampioen uit naar een 16-21 voorsprong. In de eindfase gebruikte Thrianta de ruime voorsprong om alle spelers die dit seizoen wedstrijden had gespeeld een aantal minuten te gunnen. Dat deze wijzigingen niet uit maakte zag je af in de score want die werd nog verder uitgebouwd. Uiteindelijk werd er met 17-26 stand af gefloten.

Thrianta eindigt door deze overwinning als nummer één met 24 punten. Dit seizoen bleek Thrianta de korf makkelijk te kunnen vinden want als enige ploeg in de competitie is het over de grens voor 300 doelpunten gegaan. Uiteindelijk stopte de teller op 308 doelpunten.