Hidde Streutker en Yannick Manusiwa blijven HZVV trouw

Hoogeveen – Met het langer vastleggen van doelman Hidde Streutker en centrumverdediger Yannick Manusiwa heeft de technische commissie van HZVV opnieuw goede zaken gedaan richting volgend seizoen. Beide ‘clubjongens’ zijn belangrijke bouwstenen in het fundament dat hoofdtrainer Gert van Duinen graag wil leggen om van de club een stabiele hoofdklasser te maken.

De 24-jarige Streutker is een van de topkeepers in het noordelijke amateurvoetbal. Hij heeft al diverse keren de mogelijkheid gehad om van club te veranderen, maar toch heeft hij ervoor gekozen om ook komend seizoen onder de lat te staan bij HZVV. ‘Dit is mijn club. Hier voel ik mij thuis. Ik kijk ernaar uit om met deze groep de hoofdklasse in te gaan’, legt hij zijn keuze uit.

Na het vertrek van Luuk Dorland naar d’Olde Veste’54 zag Streutker zijn rechtstreekse concurrent dit seizoen wegvallen, maar op zijn motivatie heeft het geen enkele invloed gehad. ‘Hidde is een jongen met de juiste instelling en daar zijn we blij mee’, zegt TC-lid Marcel Schoemaker. ‘Hidde is een voorbeeld voor de groep. Niet voor niets heeft hij bij FC Emmen aan het profvoetbal mogen ruiken.’

Yannick Manusiwa, eveneens nog maar 24 jaar, is al vele jaren een vaste waarde in de selectie van HZVV en speelde inmiddels meer dan 100 wedstrijden in de hoofdmacht van de rood-witten. Hij raakte begin dit seizoen zijn basisplaats kwijt, maar heeft zich inmiddels terug geknokt in het eerste elftal. Het zegt veel over zijn instelling. ‘Met elf spelers red je het niet’, toont hij zich realistisch, ‘dus moet je karakter tonen wanneer je even niet speelt.’

Yannick is afkomstig uit een echte HZVV-familie. Hij voelt zich dan ook nauw betrokken bij het wel en wee van de club. De kopsterke verdediger vindt het een uitdaging om zich over jonge talenten, die vanuit de jeugdopleiding doorstromen naar de selectie, te ontfermen. ‘Ik wil mijn ervaring graag op die spelers overbrengen’, zegt hij.

Marcel Schoemaker laat weten dat de selectie met het aanblijven van Streutker en Manusiwa voor volgend seizoen nagenoeg rond is.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord