Verdiende overwinning Noordscheschut op PKC’83

Noordscheschut – Onder een stralende voorjaarszon heeft Noordscheschut afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan op sportpark De Meulewieke. Er werd met 3 – 2 gewonnen van directe concurrent PKC ’83 uit Groningen. Met name de eerste helft was het elftal van Marc van Meel heer en meester. Ondanks het hobbelige veld, legde men een aantal mooie aanvallen op de mat. De tweede helft golfde het spel openneer, maar na negentig speelminuten kon de thuisploeg een meer dan verdiende driepunter bijschrijven.

Van Meel had de week voorafgaand aan dit treffen flink moeten puzzelen. De thuisploeg kon niet beschikken over de geblesseerde spelers Melvin Mol, Ton Kamping, Aron Boer en Rick Veldman. Kevin van Dalen en Kevin Koster namen de honneurs centraal in de verdediging waar en Lauren Lanning werd als linksback geposteerd. Noordscheschut ging wervelend van start, opende de aanval, en al binnen drie minuten ging de bal op de stip, na een overduidelijke handsbal. Jos Kroezen ontfermde zich over de toegekende strafschop en schoot feilloos de 1 – 0 tegen de touwen. Na deze treffer ging de thuisploeg naarstig op jacht naar meer. Eerst ontsnapte Nick Koster over de linkerflank, maar diens voorzet bereikte Rijnald Vos niet. Enkele minuten later onderschepte dezelfde Koster het leer, soleerde naar het vijandige doel, maar werd vroegtijdig afgestopt. Na een kwartier spelen leek de thuisploeg op een 2 – 0 voorsprong te komen, na een verre inworp van Danny Bouwman drukte Koster doeltreffend af, maar de treffer werd geannuleerd vanwege vermeend buitenspel. In de 20e minuut was er opnieuw dreiging, via de bij vlagen niet af te stoppen Koster. Hij legde het leer panklaar voor Vos, maar diens kopbal verdween jammerlijk naast. Enkele minuten later was het wel raak, toen een scherp aangesneden vrije bal van Bouwman, snoeihard tegen de touwen werd geknikt door Leon Vlietstra, 2 – 0. PKC liet zich vooralsnog gewillig naar de slachtbank leiden. Toch was het na een half uur bij de eerste de beste kans voor de gasten wel meteen raak. Een voorzet vanaf de rechterflank werd van dichtbij binnengekopt achter een kansloze Wiebe Zinger. Na deze domper liet de thuisploeg zich niet van de wijs brengen. Men combineerde er lustig op los en legde ondanks de hobbelige ondergrond enkele uitstekende aanvallen op de grasmat. In de 39e minuut belandde een inzet van Koster nog in het zijnet, enkele minuten later was het alsnog raak. Een goede actie van Vos kon nog worden gekeerd door de sluitpost van PKC, maar de rebound bij de tweede paal werd door Koster in het dak van het doel gekegeld, 3 – 1.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft was gestopt. PKC leek aangeslagen, letterlijk en figuurlijk, want vanwege meerdere blessures had men gedurende de eerste helft alle drie de wissels al toe moeten passen. Toch brachten de gasten in de 51e minuut de spanning terug. Na een overtreding binnen het zestienmetergebied, kreeg nu PKC een penalty toebedeeld en ook dit buitenkansje werd met beide handen aangepakt. Deze treffer bracht de spanning enigszins terug. PKC ging opportunistischer spelen, dit leverde ruimte op aan de andere zijde van het speelveld. Eerst bracht Kroezen de mee-opgestormde Lanning in stelling, maar diens inzet miste kracht en precisie. Hierna was Koster met twee doelpogingen dicht bij een treffer, maar de marge bleef slechts één treffer. Ook PKC liet zich niet onbetuigd, Zinger bracht prima redding op een uitval van de gasten. Omdat ook doelpogingen van Van Dalen en Koster geen doel troffen, bleef PKC in de wedstrijd. Nadat Zinger andermaal redding bracht op een inzet van de gasten, en aan de andere zijde een kopbal Vlietstra niet voldoende werd meegegeven, floot de leidsman de wedstrijd ten einde.

Een meer dan verdiende overwinning voor Noordscheschut, met name op basis van de overtuigende eerste helft. Volgende week speelt Noordscheschut een uitwedstrijd tegen Gorecht, bivakkerend in de onderste regionen van de 1e Klasse E.

Man van de wedstrijd: Nick Koster

©Foto: Martin Schonewille