Politiek

Manifest ‘Iedereen doet mee’ uitgereikt aan raad Hoogeveen

Hoogeveen – Met de invoering van het VN-Verdrag Handicap moeten ook gemeenten uitvoering geven aan dit verdrag. In 2018 ontwikkelden 25 koplopergemeenten, samen met ervaringsdeskundigen, een manifest waarin zij aangaven wat zij binnen het VNG-project Iedereen doet mee! wilden bereiken.

Inmiddels zijn steeds meer gemeenten met hun ervaringsdeskundigen aan de slag met het VN-Verdrag. Ondertekenaars van dit manifest willen dit ook openlijk uitdragen. Op die manier zien nog meer gemeenten dat het kan: werken aan een inclusieve gemeente waarin iedereen mee kan doen.

Niets over ons, zonder ons’, dat is het motto van het VN-Verdrag Handicap. Ervaringsdeskundige inwoners, daar moet je als gemeente gebruik van maken. Hoe dat kan is samengevoegd in de inspiratiebundel ‘Organiseer ervaringsdeskundigheid: het VN-Verdrag Handicap in jouw gemeente.’

De bundel is een publicatie van het VNG-project Iedereen doet mee! Wethouder Welzijn Gitta Luiten van de gemeente Hardenberg, de meest toegankelijke gemeente van Nederland, nam de bundel donderdag 28 maart officieel in ontvangst uit handen van projectleider Maartje van Boekel. Bij de bijeenkomst in Hardenberg waren zo’n twintig ervaringsdeskundigen uit heel Nederland aanwezig.

Hier was ook de Hoogeveense VN ambassadeurs Ruben J. Kunst bij aanwezig. Na het uitreiken van de bundel is Ruben gelijk naar Hoogeveen gegaan en heeft de bundel voor de raadsvergadering aan  afgegeven aan de raad in in Hoogeveen overhandigd. Ruben is van mening dat in Hoogeveen meer gebruik van de gehandicapten platform Hoogeveen gemaakt moet worden.

Geef een reactie