AlgemeenPolitiek

Eerste demonstratie van de Gele Hesjes in Hoogeveen

Hoogeveen: Zaterdagmiddag vond voor het eerst in het centrum van Hoogeveen een demonstratie van de ‘Gele Hesjes’ plaats. Het waren (nog) geen lokale demonstranten maar een groep “Gele Hesjes’uit Emmen.

Zij demonstreren in de grotere plaatsen in de provincie Drenthe en hopen op het ontstaan en uitbreiding van hun beweging. Men wil de stem van het ‘volk’ laten horen in Den Haag en strijdpunten zijn o.a. een Nexit,, terugkeer van het referendum en meer aandacht voor een betaalbare zorg en minder investeringen in banken.

Volgende week gaat de groep naar Amsterdam waar een landelijke demonstratie zal plaatsvinden. En die week daarna hoopt men in Meppel een demonstratie te houden.

Het winkelende publiek in Hoogeveen reageerde over het algemeen met verbazing want de Nederlandse ‘Gele Hesjes’, en waar zij voor staan, zijn bij velen niet bekend. De vraag ‘waar staan ze voor’ werd veelvuldig gehoord maar de associatie met de gewelddadige “gele Hesjes’ beweging in Frankrijk werd vaak gemaakt. Er werd dan ook soms laatdunkend gereageerd.

Zie ook: Gele Hesjes Emmen en Gele Hesjes Drenthe

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen