AlgemeenPolitiek

Eerste demonstratie van de Gele Hesjes in Hoogeveen

Hoogeveen: Zaterdagmiddag vond voor het eerst in het centrum van Hoogeveen een demonstratie van de ‘Gele Hesjes’ plaats. Het waren (nog) geen lokale demonstranten maar een groep “Gele Hesjes’uit Emmen.

Zij demonstreren in de grotere plaatsen in de provincie Drenthe en hopen op het ontstaan en uitbreiding van hun beweging. Men wil de stem van het ‘volk’ laten horen in Den Haag en strijdpunten zijn o.a. een Nexit,, terugkeer van het referendum en meer aandacht voor een betaalbare zorg en minder investeringen in banken.

Volgende week gaat de groep naar Amsterdam waar een landelijke demonstratie zal plaatsvinden. En die week daarna hoopt men in Meppel een demonstratie te houden.

Het winkelende publiek in Hoogeveen reageerde over het algemeen met verbazing want de Nederlandse ‘Gele Hesjes’, en waar zij voor staan, zijn bij velen niet bekend. De vraag ‘waar staan ze voor’ werd veelvuldig gehoord maar de associatie met de gewelddadige “gele Hesjes’ beweging in Frankrijk werd vaak gemaakt. Er werd dan ook soms laatdunkend gereageerd.

Zie ook: Gele Hesjes Emmen en Gele Hesjes Drenthe

 

 

 

20 gedachten over “Eerste demonstratie van de Gele Hesjes in Hoogeveen

 • goh, 27 hesjes en ruim 10 man overheids-inzet aan politie en handhavers. Te belachelijk voor woorden, stop met demonsteren blijft er vast geld over voor jullie wensen!

  • zit jij in de volksvertegenwoordiging??
   als de gele hesjes niets van zich laten horen, gaan de bestuurders gewoon op de oude voet verder.
   en dat mag wel eens veranderen

   • Helaas gaan de bestuurders toch wel gewoon door henkie, gele hesjes of niet!
    Als er inderdaad 10 man/vrouw politie en handhavers aanwezig waren op maar 27 gele hesjes is dat een belachelijke keuze en gooien met onze belastinggeld. Volgens mij is de burgemeester daar verantwoordelijk voor wethoudertje en niet de demonstranten.
    Als “het volk” niets laat horen dan verandert er sowieso niets.
    Wat mij betreft mag Nederland uit de EU en blijft er alleen een samenwerking op economisch gebied. De EU bemoeit zich veel te veel met interne zaken van ons land zoals ww-uitkeringen voor mensen die ondanks dat ze wel kunnen werken er voor kiezen om met behoud van uitkering te leven in hun eigen land.

   • MMo7 waarom moet Nederland uit de EU (maar wel een economische samenwerking)? Het is natuurlijk gemakkelijk roepen maar kan je het ook onderbouwen zodat een leek zoals ik er iets van snapt?

    Over die WW uitkeringen, doe daar pas uitspraken over als je weet waar het over gaat. Nu roep je gewoon mee met wat je her en der hebt gelezen.

   • Waarom ik in ieder geval minder bemoeizucht van de EU zou willen is omdat ze steeds meer zaken willen bepalen wat wij als Nederland wel en niet mogen.
    In eerste instantie was het voornamelijk een samenwerking maar nu vooral bemoeizucht.
    Voor wat betreft de ww uitkering, ofwel de fraude die er wordt gepleegd, heb ik me wel degelijk ingelezen en via tv gevolgd wat er zoal gebeurd.
    Vroeger kreeg je pas ww als je buiten je schuld je baan kwijt raakte, door ontslag etc. en zolang dat niet kwam door wangedrag en dergelijke van jouw kant en je niet zelf ontslag had genomen.
    Veel vooral Polen en andere arbeidsmigranten stoppen zelf met werken en vertrekken naar hun thuisland met een uitkering om zodra die erop zit weer een paar maanden aan het werk te gaan.
    Er zijn vele gevallen bekend waarbij er tientallen Polen (of andere oostblokkers) die op één en hetzelfde adres staan ingeschreven maar daar in werkelijkheid dus niet wonen.
    Gisteren is het bij de publieke omroep nog uitgebreid daar over gegaan, inclusief grsprek van de minister van financiën daarover.
    Ik snap dat deze mensen liever een ww uitkering hebben van 1200 euro dan een loontje van krap aan de helft in hun thuisland. Het is wat mij betreft ook niet aan de EU om hierover te bepalen wat Nederland wel en niet mag.
    Als het één Europa is dan zouden de lonen, belastingen, gezondheidszorg en al die dingen in alle landen hetzelfde moeten zijn.
    Geef die arbeidsmigranten een brutoloon waarover ze geen geld hoeven te betalen voor o.a. ww maar dat ze netto hetzelfde uitbetaald krijgen als nu. Ik ben benieuwd wat ze dan doen.
    Het door hen verdiende geld komt niet ten goede van onze economie maar verdwijnt naar hun thuisland, ze rijden in auto’s waarover ze in Nederland geen belasting betalen maar gebruiken wel onze wegen enzo nog veel meer!

 • @Mostmotherof7
  Ook ik vind dat Nederland gepiepeld wordt door de EU… MAAR……

  Hou jij toevallig Engeland ook in de gaten?
  Heb je enig idee wat Brexit heeft/gaat betekenen en wat voor gevolgen dat heeft voor de economie en de werkgelegenheid?
  Minder werk, meer uitkeringen, om dat te betalen meer belasting betalen, gevolg, schulden bij steeds meer mensen en dan heb ik het over alle lagen van de bevolking!!!!

  Ik zeg, kijk eens naar Deurwaarders UK op RTL5…
  Dat wil jij niet dat dat ook in ons landje gaat gebeuren…

  • Laat ik daar nu dagelijks naar kijken Flippo.
   Toch kan je dat niet vergelijken met de Nederlandse situatie aangezien wij een totaal ander politiek systeem hebben en andere wetgeving. Ook zijn het geen uitzendingen die al wat ouder zijn, voor al dat gedoe betreffende de Brexit.
   Kijk je ook naar de situatie van Zwitserland?
   Dit land is geen EU-lid maar staat er economisch stukken beter voor dan bijvoorbeeld hun buurland Italië. Compleet zonder de EU hoeft van mij niet, een goede samenwerking was eerder ook mogelijk dus waarom nu niet meer?
   De EU zou zich niet met interne zaken moeten bemoeien of met bijvoorbeeld de landbouw, veeteeld en visserij etc.

 • Je kan Zwitserland niet vergelijken met Nederland, daar voeren ze een heel andere politiek.

  Maar het is ham of kuit, een middenweg is er niet, net zoals voor de Britten, daar is ook geen midden weg, je doet mee, of je doet niet mee… simpel

  Ik ben net als jij ook van mening dat EU zich teveel bemoeit met interne zaken, maar sja…. daar is nou eenmaal niets meer aan te doen, maar uit de EU stappen, wordt een RAMP

  • Jij vergelijkt Engeland ook met Nederland toch ondanks dat dat ook een heel andere politiek is.
   Het gaat mij er om dat er tussen de landen onderling ook handels afspraken gemaakt kunnen worden, na de Brexit kan er heus nog wel zaken worden gedaan met Engeland.
   Zweden is nog een voorbeeld dat een land heel goed kan functioneren zonder de EU!
   Nederland is een sterke economie, andere landen hebben voor hun handel Nederland nodig al was het maar door de haven in Rotterdam.
   Met goede onderlinge afspraken hoeft het geen ramp te worden als Nederland er voor zou kiezen om uit de EU te gaan.

 • Nog steeds het idee dat je ook maar ergens verstand van hebt hè moedertje, Zweden is wel degelijk een EU land …..

  • Ze doen niet klakkeloos wat de EU wil Sigaar hebben ook gewoon hun eigen munt nog.
   Als je mijn naam niet weet of als het te lang is om te typen dan zet je er maar Mmo7 neer maar je hoeft niet zo kleinerend te doen, komt niet bepaald intelligent over!
   Ik weet aardig goed waar ik het over heb, volg veel en lees veel, maar blijkbaar ben jij zo’n persoon die alleen zijn/haar eigen mening als intelligent ziet!

   • Nee moedertje, dit is weer zo’n voorbeeld van van een totale foute opmerking van jou, net zoals je in het verleden veel gedaan hebt, en je wil het weer eens laten lijken of je of je toch gelijk had. Zweden is gewoon deel van de EU en als je schrijft “ Zweden is nog een voorbeeld dat een land goed kan functioneren zonder de EU!” dan heb je het gewoon fout zoals altijd, en probeer je er weer eens onderuit te praten. En dat is gewoon enorm dom!

   • Jij zal wel een andere nickname hebben aangenomen want de naam Sigaat zegt me niks.
    Merk wel dat je in ieder geval niet iemand bent met fatsoensnormen e.d. en er van geniet om iemand te proberen onderuit te halen.
    Helaas voor jou gaat dat niet lukken, ik zu zeggen neem er 1 uit eigen doos!
    Zweden is een heel mooi land waar ze inmiddels door hebben dat ze niet klakkeloos moet luisteren naar Brussel. De bevolking daar is er ook aardig klaar mee.
    Afgelopen zomer genoeg erover gehoord en gezien!

 • Goede onderlinge afspraken… ben bang dat Rotterdam dan afgeserveerd wordt als derde rangs haventje, Antwerpen de plaats in gaat nemen van Rotterdam, Schiphol ook maar een zozo luchthaventje wordt en zo kan ik nog wel wat voorbeelden opnoemen…

  En wat denk je van de Euro, We zijn al een keer genaaid met de valuta wissel… denk nou maar niet dat ze bijvoorbeeld een spijkerbroek van € 100.– gaan verkopen voor Fl. 45.–
  Een goede spijkerbroek kostte in 2001 een Fl. 100.–, die zelfde spijkerbroek kost nu een € 109.–
  En echt… die gaan ze niet verkopen voor Fl. 50.– dat wordt gewoon Fl. 109.–

  En wat denk je… We hebben 13 verschillende politieke partijen in de 2e kamer, nou moet je niet gaan denken dat die het wel eens gaan worden, want ojee, ze mochten eens wat stemmetjes gaan verliezen.. …. dan krijg je hetzelfde gedonder als in Engeland, dan wordt de rest in de ijskast gezet en gaat het alleen maar over het uittreden… daar word jij en ik en alle Nederlanders echt niet blij van..

 • Uhmmm dat spijkerbroeken verhaal klopt niet helemaal… maar waar ze in 2001 zijn vergeten de prijzen te gaan delen met 2,20371, zullen ze heus niet gaan vergeten de prijzen te gaan vermenigvuldigen

  Dus dezelfde spijkerbroek die in 2001 Fl. 100.– kostte gaat straks Fl. 220.– kosten en dan zijn ze nog versleten ook… :0

  Maar je snapt wel wat ik bedoel

  • Hoe komen al die containerschepen ook al weer in Antwerpen Flippo?
   Volgens mij ligt Antwerpen niet aan zee en moeten al die schepen via de Oosterschelde varen om er te komen en ja dat is Nederlands water!
   Je spijkerbroeken verhaal klopt van geen kant. Toen we over zijn gegaan naar de Euro is een brood die minder dan een gulden kostte binnen zeer korte tijd een euro gaan kosten. Denk je nu werkelijk dat dat brood nu 2 gulden zal gaan kosten?
   Nederland is voor Europa een te belangrijk land om geen handel mee te drijven, daar zijn onderling hele goede afspraken te maken!

 • Denk je werkelijk dat we te belangrijk zijn?
  En wat betreft Antwerpen, die varen door een stukje Nederland, maar de havens liggen in België, wat inhoud dat we heel veel banen zullen gaan verliezen

  Weet je, ik vertrouw die groothandelaren voor geen cent…
  Ze zijn allemaal gelijk, zodra het op de centen aankomt, dan hebben ze oogkleppen op… kijk maar naar de zorg, die zakkenvullers hebben geen centje mededogen, als ze maar in een dikke bak rijden en in een woning van ik weet niet hoeveel kunnen wonen… dat soort houd met niemand rekening, dus, maak je geen illusies, zodra we eruit zijn wordt alles duurder, moeten we meer belasting betalen en kunnen we dokken en komt er meer armoede en werkeloosheid…
  Google maar eens naar wat de consequenties zijn voor Engeland als ze eruit stappen, en hou dan ook rekening ermee dat alles wordt doorberekent, dus… duurdere aardappel, duurder graan, dus duurdere graan producten… werkt in alles door

  En wat die spijkerbroeken betreft,
  op 4 januari 2001 kostte een merkspijkerbroek toch al snel 8o euris, terwijl dezelfde spijkerbroek in december 2000 110 gulden kostte…

 • Ja Flippo, waar een klein land groot in kan zijn.
  De haven van Antwerpen ligt in België maar wat als ze geen toestemming krijgen om via de Oosterschelde te mogen varen?
  En wat die spijkerbroeken betreft, jij beweerd dat als we weer terug gaan naar de euro dat diezelfde spijkerbroek dan x 2.20371 zal gaan kosten wat de grootste onzin is en dat weet je zelf ook wel!

 • Nou… als die diknekken kunnen, zullen ze het niet laten en probleem is dan, als 1 schaap over de dam is…

Geef een reactie