Vrolijke nestkastje markeren het Peuter-Kleuter pad in Belevingsbos Noordscheschut

Noordscheschut – Het is een vrolijke gezicht in het Belevingsbos Noordscheschut met 35 mooie geverfde nestkastjes. Deze week stond in het teken van nestkastjes ophangen Langs het Peuter-Kleuter pad. Het bos is in 8 percelen gedeeld en in 2 percelen hebben de vrijwilligers van het belevingsbos een extra pad gemaakt waar spelobjecten voor peuters en kleuters komen die hun zintuigen, Horen – Zien – Doen, gaan prikkelen.

Langs deze 2 paden hangen nu 35 vrolijke gekleurde nestkastjes gemaakt door de peuters van Peuterspeelzaal “De Skutterties”. Deze nestkastjes zijn geschonken door Landschapsbeheer Drenthe en tijdens de ouderavond eind januari, waar Paula Benjamins van de werkgroep BBN een presentatie heeft gehouden, mochten de ouders voor hun peuter het nestkastje in elkaar zetten. De peuters mochten ze zelf verven en ze leerde ook waarom deze nestkastje in het bos werden opgehangen. Want daar wonen de vogels en die hebben geen huisje om een nestje te maken waar ze ei in konden leggen.

De peuters mochten zelf een boom uitkiezen waar ze aan kwamen te hangen en sommige durfde zelfs op een trapje te staan om hun eigen huisje vast te zetten terwijl een ouder of van de werkgroep ze vast schroefde aan de boom. Nadat alle nestkastjes waren ophangen mochten de peuters over de natuurlijke aangelegde evenwichtsbalk lopen en dat was best moeilijk en ook hoog, gelukkig lagen er ook boomstammen op de grond waar over heen gelopen kon worden. Toen nog even met zijn allen bij het kubusspel kijken “welke plaatjes horen bij elkaar”. Bij de spin hoorde het plaatje van de vlieg en een spinnenweb. Bij de vlinder hoorde het plaatje van de bloem en cocon. Na al het harde werken werden de peuters door de werkgroep van het bos nog op drinken en chips getrakteerd en kregen ze allemaal een paar tuinhandschoentjes mee zodat ze misschien bij een volgende bezoek aan het bos wel mee willen helpen om het bos weer mooi te maken of gewoon lekker aan kunnen doen bij papa en mama in de tuin . Het pad wordt nu nog Peuter – Kleuter pad genoemd maar de werkgroep heeft inmiddels een naam bedacht maar dit houden ze nog even voor hun zelf om alles verder uit te werken. Wel wordt er binnenkort 3 wandelroutes uitgezet, 2 door het bos en 1 dorpsommetje die o.a. door het bos gaat.

foto:©Martin Schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord