Politiek

College op werkbezoek in De Weide

Onder de vlag van Bestuurlijke vernieuwing heeft het voltallige college dinsdag 26 maart een werkbezoek gebracht aan het Steenbergerpark in de wijk De Weide. Het bezoek was georganiseerd door wijkteam Smederijen en inwoners uit de wijk de Weide.

Het wijkteam heeft in het eerste deel van het bezoek kennis gedeeld over de leefbaarheid in de wijk. Wat houdt het werk van het wijkteam in, wat signaleert het wijkteam in de wijk. Politie, gemeente, Domesta, Woonconcept en SWW werken samen in de wijk voor bewoners van de Weide/Erflanden.

Levendigheid in het Steenbergerpark

Het tweede deel van het bezoek werd verzorgd door de inwoners uit de wijk. Het thema was het Steenbergerpark. Het Steenbergerpark was een aantal jaren terug geen fijne plek om te vertoeven. Daar is de laatste jaren veel verandering in gekomen. De bewonersgroep Steenbergerpark Leeft is vijf jaar geleden gestart met de organisatie van verschillende activiteiten in het park. Ze organiseren onder andere Bios in het park, Picknick in het park en Vrij in het park. Dit brengt veel levendigheid in het park.

Op fietse
Vanuit het buurthuis ‘De Weideblik’ ging het college van B&W op de fiets naar het ‘Struunhuus’ in het Steenbergerpark. Dit gebouw is in beheer bij IVN. Vanuit deze locatie organiseert het IVN veel natuuractiviteiten voor jong en oud. Ook de werkgroep van de fietscrossbaan was aanwezig, evenals medewerkers van Spelerwijs en een aantal actieve bewoners die ideeën hebben voor meer speelmogelijkheden in het park. Tijdens het bezoek presenteerden deze groepen met veel enthousiasme hun plannen en activiteiten.

Beestenbult en Citypark Flyers
Vervolgens ging het college op de fiets naar de kinderboerderij ‘De Beestenbult’ waar ook de discgolfclub haar onderdak heeft. Tijdens het bezoek werd het college rondgeleid in de kinderboerderij door deelnemers en begeleiders van de Cosus. De kinderboerderij is al meer dan 30 jaar een begrip in het park. Na de rondleiding in de kinderboerderij mocht het college nog een discgolf-clinic volgen van de Citypark Flyers (de grootste discgolfvereniging van Nederland).

Bestuurlijke vernieuwing
Burgemeester Karel Loohuis gaf tijdens het bezoek aan dat dit mooie voorbeelden zijn van bestuurlijke vernieuwing. Het college heeft deze middag een mooi inkijkje gekregen in de samenwerking tussen bewoners en professionals in de wijk de Weide/Erflanden, een wijk waarin veel initiatieven tot stand komen door deze goede samenwerking.
Het collegebezoek werd informeel afgesloten in buurthuis ‘De Weideblik’. Bewoners, wijkteamleden en het college van B&W nuttigden gezamenlijk de maaltijd en keken naar de preview van de documentaire over het Steenbergerpark, waaraan hard gewerkt wordt.

Geef een reactie