Amusement

Scholen exposeren in Bibliotheek

Hoogeveen: In de Bibliotheek aan de Willemskade 27 is van 8 april t/m 6 mei een bijzondere expositie te zien. Leerlingen van De Carrousel en de G.J. van der Ploegschool maakten kunstwerken rondom het thema ‘Vriendschap’.

Kunstwerken te zien van leerlingen van de G.J. van der Ploegschool en van De Carrousel

Jaarlijks wordt op beide scholen veel aandacht besteed aan het onderwerp ‘Pesten en plagen’. Door rollenspelen, gesprekken, opdrachten en samenwerken leren de kinderen niet alleen het verschil, maar ook hoe je pestgedrag kunt herkennen en voorkomen. Het thema ‘Vriendschap’ sluit daar prachtig op aan.

De expositie bevat onder andere veel kleurrijke schilderijen. Ook worden er houten vissen en honden getoond. Want ook dieren kunnen je beste vriend zijn.

De kinderen hebben alle kunstwerken zelf gemaakt. Ze werden hierbij ondersteund en begeleid door de plaatselijke kunstenaars Geert Oldenbeuving, Grietje van Keimpema, Anneke van Venrooy en Niesje Metselaar.

De leerlingen schreven ook prachtige verhalen en gedichten over vriendschap. Alles is te bekijken, te lezen en te bewonderen in de hal en in de expositieruimte van de bibliotheek.

Geef een reactie