Dure 1-3 thuisnederlaag Vrouwen 1 HZVV

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag moest HZVV Vrouwen 1 aantreden tegen ZVV’56 uit Apeldoorn. De uitwedstrijd was geëindigd in een gelijkspel dus HZVV was gewaarschuwd.

De thuisploeg begon sterk en zeker de eerste tien minuten waren de rood-witten de aanvallende ploeg, waar ZVV zoekende was. Toch kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Een lange bal vanuit de verdediging van ZVV werd niet goed verwerkt door de HZVV verdediging waardoor de spits van ZVV vrij kon uithalen een keepster Linda Jansen kansloos was.

HZVV liet zich niet uit het veld slaan en bleef fanatiek de aanval zoeken maar ondanks dat men duidelijk meer balbezit had kwam men niet tot het creëren van kansen en liep men achter de feiten aan.

Zoals zo vaak ging ook hier de oude voetbalwet op dat wanneer je zelf niet scoort dat de tegenstander dat wel doet. In de 28e minuut kreeg de spits van ZVV een vrije schietkans en haar inzet ging onhoudbaar het doel in waardoor de 0-2 stand op het bord kwam.

Het enige dat HZVV hier tegenover kon stellen was in de 45e minuut een vrije bal genomen door Bertina Gerding maar tot spijt van alles wat rood-wit aanhing ging haar bal via de paal naast.

De tweede helft begon als een kopie van de eerste, balbezit voor HZVV maar geen echte kansen.

Na zeven minuten spelen in de tweede helft kon Gulnaz Yildirim het zestien meter gebied van de tegenstander in en werd hier onreglementair gestopt, Maar weer had HZVV het geluk niet aan haar zijde, de toegekende strafschop ging via de paal weer terug het veld in.

Zeven minuten later moest Keepster Jansen twee keer kort achter elkaar handelend optreden en zij voorkwam een groteren achterstand. In de 65e minuut kon HZVV eindelijk iets terug doen. Yildirim ging op snelheid richting achterlijn en wist met haar voorzet Maria de Lima te bereiken die ook deze wedstrijd haar wekelijkse doelpunt mee kon pikken.

Lang kon men hier niet van genieten. In de 71e minuut kreeg ZVV een corner te nemen die door ZVV in het doel gewerkt kon worden waardoor de wedstrijd beslist was en HZVV een dure 1-3 thuisnederlaag leed.

HZVV Vr1-ZVV ’56 Vr 1 1-3