Hoogeveen bezorgt reisdocumenten thuis

Vanaf 2 april kan het ook in Hoogeveen: uw paspoort of identiteitskaart thuis laten bezorgen. Zo hoeft u als inwoner nog maar één keer naar het gemeentehuis.

Voor de veiligheid worden de papieren bezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Het thuisbezorgen van een reisdocument is mogelijk van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 22:00 uur en op zaterdag van 0800 tot 18:00. Bij een spoedaanvraag is het thuisbezorgen van een reisdocument niet mogelijk.

VOORWAARDEN

Bij de aanvraag van een reisdocument kan iedere inwoner aangeven
of en waar het reisdocument bezorgd kan worden. Dit kan op een adres naar keuze, mits in Nederland en met uitzondering van de Waddeneilanden. De ontvanger moet wel persoonlijk op het bezorgadres het reisdocument in ontvangst nemen. De bezorgkosten voor het laten bezorgen van één of meerdere reisdocumenten op hetzelfde adres zijn €4,95. Natuurlijk mogen inwoners het document ook nog steeds ophalen op het gemeentehuis.
Het reisdocument is de eerstvolgende werkdag geldig. Wordt uw reisdocument op zaterdag bezorgd, dan is deze op maandag geldig. Lees meer over hoe het laten thuisbezorgen werkt op www.hoogeveen.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord