3 april Landelijk testbericht Amber Alert

Regio – AMBER Alert stuurt twee keer per jaar een testbericht uit in heel Nederland. Het testbericht is ongeveer 30 minuten actief. Door dit bericht wordt de werking van het landelijke vermiste kinderenalarm publiekelijk gecontroleerd. Er wordt duidelijk aangegeven dat het om een testbericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Op woensdag 3 april rond 12.00 uur wordt het eerstvolgende testbericht verstuurd.

Waar is het testbericht zichtbaar?
Het testbericht is o.a. te zien in de AMBER Alert app, op onze social media pagina’s en via de kanalen van onze partners. Daarnaast ontvangt ook iedereen die zich heeft aangemeld voor de AMBER Alert e-mail het testbericht. Let op: Het testbericht wordt niet per SMS verstuurd.

Waarom een testbericht?
Door de jaren heen is AMBER Alert uitgebreid naar drie miljoen deelnemers, waaronder duizenden partners. Omdat het systeem 24/7 paraat moet staan om al deze mensen razendsnel te bereiken bij een urgente kindervermissing, wordt het intern continu gecontroleerd en verbeterd. Met deze publieke test zetten we nog een extra stap om de werking van het systeem te garanderen.

Ik heb geen testbericht ontvangen, wat nu?
Afhankelijk van hoe je bent aangemeld, kun je hieronder controleren wat je kunt doen om er zeker van te zijn dat je voortaan alle (test)berichten ontvangt.
AMBER Alert app
Controleer of de app juist op je telefoon of tablet geïnstalleerd is. Ga hiervoor naar Google Play of de App Store op je device. Wanneer de app niet geïnstalleerd is, kun je hem hier alsnog installeren.
Is de app goed geïnstalleerd? Bekijk dan of er updates beschikbaar zijn via Google Play of de App Store.
Zijn notificaties ingeschakeld? Notificaties zijn op meerdere manier aan of uit te zetten. Open eerst de app en ga naar Instellingen. Wanneer hier alles goed ingesteld is, dien je de systeeminstellingen van je telefoon te controleren. Hoe dat moet, hangt af van welk type apparaat je gebruikt Meer informatie op www.amberalert.nl/

Geef een reactie