Voorbereidingen tweede Beursvloer in volle gang

Hoogeveen – Op 2 april vindt vanaf 16.00 uur in de foyer van De Tamboer de tweede editie plaats van de Beursvloer Hoogeveen. Een evenement waarbij bedrijven en maatschappelijke organisaties samenkomen om te kijken of zij met gesloten portemonnee iets voor elkaar kunnen betekenen op het gebied van onder andere menskracht, middelen en expertise.

Maar wat gebeurt er eigenlijk nadat er een match is gesloten? Grietje Bruins van Acanthis vertelt: “Wij waren vorig jaar aanwezig op de Beursvloer, omdat wij als vrijwilligersorganisatie in de terminale zorg al een tijdje minder tevreden waren met onze naam. Onderzoek van de Hanzehogeschool bevestigde wat wij al wisten: het was een afkorting die niet echt tot de verbeelding sprak. Ik kende de Hoogeveense Uitdaging en besloot contact te zoeken om te kijken of er een partij was die ons hierbij kon helpen.”

Grietje kwam naar de Beursvloer met de vraag of iemand met hen mee wilde denken in het ontwikkelen van een nieuwe naam, logo en huisstijl. !Pet bleek hierin een match. Er werd samen nagedacht en daaruit ontstond de naam: Acanthis.
Acanthis is een vogel en ons logo bestaat uit kleurrijke veertjes, die staan voor de kwetsbaarheid van het leven en de kleurrijkheid van onze cliënten en vrijwilligers. Acanthis wil ‘er zijn’ als de zorg voor een naaste in de laatste levensfase te veel of te zwaar wordt. Zij zijn er zowel voor de naasten als voor degene die gaat sterven.

“Naast de naam ontwierp !Pet ontwierp een logo en een huisstijl waar wij heel tevreden mee zijn. Onze folder is zo goed als klaar en ook de website wordt op dit moment onder handen genomen. Voor ons als stichting is de samenwerking met bedrijven heel belangrijk. Wij moeten het doen met subsidies, donaties en giften. We zijn dan ook erg blij met deze match en kunnen de Beursvloer aan zowel bedrijven als maatschappelijke organisaties van harte aanbevelen.

Beursvloer
Heb jij als maatschappelijke organisatie een vraag of wil jij als bedrijf of maatschappelijke organisatie iets aanbieden op de Beursvloer, meld je dan aan via www.hoogeveenseuitdaging.nl. Tijdens de Beursvloer gaan bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar in gesprek. Het is een ontmoetingsplek om te netwerken en niet een beurs met stands. foto: Myrthe Strijker

Deel dit bericht!

Geef een antwoord