Jetta Klijnsma bezoekt jubileum Krakeel Schoon

Hoogeveen – Commissaris van de Koning van Drenthe, mevrouw Jetta Klijnsma, zal op zaterdag 30 maart een bezoek brengen aan de wijk Krakeel in Hoogeveen. Haar bezoek staat in het teken van het 5 jarig jubileum van het project Krakeel Schoon.

Vijf jaar geleden werd op initiatief van het wijkteam en enkele bewoners de werkgroep Krakeel Schoon gevormd. In samenwerking met de gemeente en een financiële bijdrage van de Wijksmederij in Krakeel ging de groep aan de slag. Inmiddels gaat een groep van 8 tot 15 opruimers elke laatste zaterdag van de maand de wijk in, gewapend met allerlei opruimspullen: prikkers, vuilniszakken en een ‘Krakeel Schoon’ bakfiets. De leeftijd varieert van 8 tot 88. Vrijwel altijd gaat er een aantal cliënten van het NNCZ Jannes van der Sleedenhuis Krakeel en Vanboeijen Krakeel mee. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten; de wijk wordt opgeruimd en ontdaan van veel troep en alle bewoners (ongeacht achtergrond of beperking) werken samen ten gunste van hun gemeenschappelijke leefomgeving.

Tijdcapsule verhalen Krakeel
Naast het project Krakeel Schoon zal er tijdens het bezoek van de Commissaris van de Koning ook stilgestaan worden bij het project de tijdcapsule. Buurtbewoner Frank Snippe heeft een tijdcapsule gemaakt om te begraven in het park nabij het Hunebed (vorig jaar gemaakt door werkgroep: groene hart Krakeel: “Over bijvoorbeeld 10, 20 , 30 of 50 jaar… Hoe zou de wereld er dan uitzien? Kent men nog de gebruiken en /of zijn die dan verschillend met 2019? Ook burgermeester Loohuis is gevraagd om een terug en vooruitblik te geven over de wijk Krakeel. In deze tijdcapsule mogen herinneringen en verhalen die Krakeel (Hoogeveen) kent en die in de toekomst niet verloren mogen gaan. Dus de tijdcapsule komt vol met mooie gebruiken en herinneringen voor de toekomstige vinders.”
Het bezoek van de Commissaris van de Koning zal starten om 10:00 uur vanuit MFC de Magneet van Krakeel met koffie/thee en wat lekkers aangeboden door het stichting bestuur van de wijkcentrum

Deel dit bericht!

Geef een antwoord