Op=op Voordeelshop definitief failliet, winkels blijven voorlopig open

Hoogeveen – De verwachting dat het faillissement van op = op Voordeelshop dinsdag 26 maart zou worden uitgesproken is uitgekomen. De winkels zullen tot nader order open blijven. De tien franchise-winkels blijven buiten de faillissementsaanvraag.

In de afgelopen maanden hebben de aandeelhouders/directie en management met adviseurs de mogelijkheden verkend om de toekomst van Op = Op Voordeelshop in de huidige structuur veilig te stellen. Ook Op = Op Voordeelshop heeft te maken met uitdagende marktomstandigheden die voortdurende aanpassing van de winkelformule en de bedrijfsvoering vragen. Daarvoor zijn duidelijke plannen gemaakt. Nog in maart 2018 overschreed Op = Op Voordeelshop de grens van 150 winkels.
De snelle groei heeft veel liquiditeit en aandacht/energie gevergd van de organisatie.

Gebaseerd op hun geloof in het businessconcept van Op = Op Voordeelshop en gesteund door bankfaciliteiten hebben de aandeelhouders in de afgelopen twee jaar extra financiële middelen ter beschikking gesteld. Dit is onvoldoende gebleken om de onderneming door deze periode te kunnen leiden. Aandeelhouders en adviseurs zien/zagen mogelijkheden om de organisatie in afgeslankte vorm voort te zetten, maar konden dat vooralsnog niet realiseren.

Aanvullende informatie over Op = Op Voordeelshop

Op = Op Voordeelshop is voordeel-specialist op het gebied van verzorgingsproducten, huishoudproducten en gezondheidsartikelen. Op = Op Voordeelshop biedt A-merken voor de laagste prijs.

De eerste winkel opende in 1997 haar deuren in Klazienaveen. In 1999 werden er met franchise gestart. In 2015 stond de teller op 100 winkels. Vanuit Noord-Nederland is er gewerkt naar een landelijk dekkende keten. Het bedrijf werd beloond met de Nationale Prestatie Award en startte in 2016 als eerste discounter in haar segment een webshop, waar het complete winkelassortiment verkrijgbaar is. Met haar voordeelacties onderscheidde het bedrijf zich als eerste in Nederland met een 3-voor korting: 1 is goedkoop en 3 is nog goedkoper.

In totaal werken bij Op = Op 1164 mensen (318 FTE).

Geef een reactie