Jeugd-TBS voor jonge overvaller

Assen/Elim: De 17-jarige inwoner van Elim die 2 weken geleden terecht stond, achter gesloten deuren, op beschuldiging van woning-  en straatoverval in Hoogeveen, Hardenberg, en Hollandscheveld, is veroordeeld tot jeugd TBS. Hij was in afwachting van het vonnis voorlopig vrij. De rechtbank wil dat hij weer in hechtenis wordt genomen..

De overvallen en de beroving gingen gepaard met dreiging met een mes en geweld. De rechter oordeelde dat hij het bewust op oudere mensen had voorzien en heeft het ingrijpende gevolgen gehad. Hij moet een 4-tal slachtoffers schadeloosstellen met een bedrag van bijna € 7.500,-.

De jongen kreeg een jeugddetentie van 202 dagen, gelijk aan zijn voorarrest, en jeugd TBS. Bij de jonge inwoner van Elim werd en psychische stoornis vastgesteld waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar werd geacht.

Gerelateerd: Jeugddetentie en jeugd tbs geëist tegen jonge overvaller

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Jeugd-TBS voor jonge overvaller

  • 26 maart 2019 om 18:06
    Permalink

    Psychische stoornis of niet, de manier waarop hij zijn slachtoffers uitzocht en de manier waarop hij ze overviel maakt van hem een laffe hond! Wat mij betreft kan je zo’n lafaard niet hard genoeg straffen. In dit geval dus veel te licht bestraft.

Geef een antwoord