Amusement

LIDO Nijstad met La Dolce Drenthe Festival 

Hoogeveen: Op woensdag 10- en donderdag 11 april vindt op het terrein van LIDO Nijstad de 1e editie plaats van het La Dolce Drenthe Festival. Studenten van het Alfa-college organiseren dit tweedaags evenement, wat meteen de opening is van het recreatie- en toerismeseizoen LIDO Nijstad. Het  thema is ‘Gezondheid en goede voeding’. Het festival begint beide dagen om 13:00 uur en gaat door tot 19:30 uur en is bedoeld voor jong en oud. De toegang is gratis!

Studenten Alfa-College organiseren tweedaags festival

Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, voor alle leeftijden, van speurtochten tot Aquabubble. Natuurlijk zijn er Foodtrucks en er zijn gezonde drankjes te verkrijgen. Studenten van het Alfa-college verzorgen zelf de muziek. Er zijn DJ’s aanwezig en komen optredens van rappers en dansers. Donderdag is er om 16:00 uur een modeshow. De kleding die geshowd wordt zijn van de ondernemers uit Hoogeveen. Er worden ook eigen stukken gemaakt door de studenten van het Alfa-college.

Organisatie 

Het organiseren van een evenement als dit, is één van de voorbeelden van ‘leren in de praktijk’. Werken aan een échte opdracht, met studenten van verschillende opleidingen, is zoveel meer zinvoller én motiverender dan werken aan simulaties. In dit geval gaat het om en mix van opleidingen uit de zorg, welzijn en de economische opleidingen van de Business School. De groepen hebben taken als Programma, PR en Activiteiten. Studenten leren van elkaar wat weer nieuwe inzichten en ideeën geeft.

Meer op de Facebookpagina…


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: