HODO wint ruim in Ommen

Hollandscheveld – Zondag stond de wedstrijd tegen OVC’21 op het programma. HODO wist ruim te winnen, maar goed was het lang niet altijd.

door Kenny Neutel.

Na 1 minuut stilte in verband met de aanslag in Utrecht van afgelopen maandag, kon er afgetrapt worden. OVC ‘21 liet het voetballen aan HODO en probeerde met een aantal uitbraken HODO pijn te doen. Omdat HODO moeite had met de verdedigende houding van de Ommenaren en in de aanval te weinig bracht waren de eerste 25 minuten slordig te noemen van beide kanten. Ricardo Benjamins levert de bal in bij OVC ‘21 waarna Zandman alleen op Marcel Pol af komt maar de spits weet deze kans niet te verzilveren. Hier komt HODO goed weg en is het gewaarschuwd. In de 21ste minuut krijgt OVC’21 nogmaals een kans om op voorsprong te komen. Dennis van Veen maakt een overtreding binnen het zestienmeter gebied. De goed fluitende scheidsrechter Schoonderwoerd legt de bal op de stip. De aanvoerder van OVC’21 neemt de strafschop maar weet het net niet te vinden. Wederom komt HODO goed weg. Na 31 minuten valt het eerste doelpunt. Stefan Kikkert zorgt voor dreiging met een prima actie en haalt uit. De doelman van OVC’21 weet te redden, maar moet lossen. Patrick Timmerman staat op de juiste positie en schiet de bal tussen de palen. 0-1. OVC’21 blijft de verdedigende stelling hanteren. HODO probeert aan te vallen, maar kansen worden er niet gecreëerd. OVC ’21 komt er counterend een aantal keren snel uit, maar tot grote kansen leidt dit verder niet. Kort na de 0-1 maakt wederom Stefan Kikkert een goeie actie. Maar hij wordt rond het strafschopgebied onderuit gehaald. De vrije trap wordt genomen door Dave Padding. de keeper had de muur niet heel goed neer gezet waardoor het voor Padding een koud kunstje was om de 0-2 binnen te schieten. Na de 0-2 probeert OVC’21 voorzichtig aan te vallen om zodoende de aansluitingstreffer te maken voor de rust. Door een prima staande HODO verdediging lukt dit niet en gaan de mannen van André Blom met een 0-2 ruststand richting de thee.

Na de thee zien we een heel ander OVC’21. Waar het de eerste helft achteruit leunt en HODO het spel laat maken, zitten ze er vanaf het fluitsignaal kort op en proberen ze het opbouwen van HODO te verstoren. HODO komt een stuk minder fel uit de kleedkamer en komt onder druk te staan.

Voetballend komen de HODO mannen er niet meer uit. OVC ’21 krijgt een aantal grote kansen, maar weet deze niet te benutten. Na 20 minuten in de tweede helft komt HODO langzaam weer aan voetballen toe. De storm van OVC’21 is wat gaan liggen. Door knoeiwerk in de Ommer achterhoede is het Jorny Otten die alleen op de keeper af gaat, de keeper redt prima en houdt de stand op 0-2. OVC’21 blijft op zoek naar de aansluitingstreffer maar wordt zelden echt gevaarlijk. Het wedstrijdbeeld is in de 2de helft omgedraaid. OVC’21 dringt aan, HODO houdt tegen en komt er een aantal keren gevaarlijk uit. Na een slechte terugspeelbal onderschept Stefan kikker deze en gaat alleen op de doelman af, speelt deze uit en schiet de bal in het netje. 0-3. Het verzet van OVC ’21 is gebroken en de frustratie neemt de overhand. Het is knap van scheidsrechter Schoonderwoerd dat hij de kaarten op zak weet te houden. In de laatste minuten volgt er wederom een slechte terugspeelbal op de OVC’21 keeper die een kopduel aangaat met Patrick Timmerman, Dave Padding staat op de juiste plek, en is de lachende derde en schiet de bal makkelijk in het lege doel. Hiermee is de eindstand van 0-4 bereikt.

Man of the match: Timon Smeding