HHV haakt af in titelstrijd

Hollandscheveld – Afgelopen zaterdag moest HHV in de uitwedstrijd in Oldeberkoop haar meerdere erkennen in tegenstander Udiros. Na een goed zaalseizoen kwam HHV zaterdag net tekort en haakt hiermee definitief af in de titelstrijd.

In de aanval startten Jarno Hein, Stef Zwartscholten, Mandy Schuring en Janique Zomer. De verdediging begon met Corneel Kikkert, Fabian Smit, Lisa Pekel en Sanne Schiphof.
In eerste instantie leek het een erg eenzijdige wedstrijd te worden, omdat Udiros al na 10 minuten een 7-0 voorsprong wist te pakken. HHV was niet scherp en had veel passfouten. Na 10 minuten te hebben gespeeld, wist HHV eindelijk de korf te vinden, 7-1. Na tussenstanden van 8-2 en 11-4 was HHV bij rust toch weer genaderd tot een verschil van 4 met een ruststand van 12-8.

In de rust moedigde het team elkaar aan de tweede helft te knokken om deze wedstrijd tot een positief resultaat te brengen. HHV wist dat ze door hun collectief in staat waren om de wedstrijd een ander gezicht te geven en dat ze daarom de moed niet moesten opgeven en er in de tweede helft samen als team vol voor te gaan.

Met nieuwe hoop begon HHV scherp aan de tweede helft. Wie dacht dat de wedstrijd bij een stand van 17-10 was gespeeld, had het mis. HHV begon vrijuit te spelen en wist nog veel kansen te benutten. HHV wist nog dichtbij te komen en hield de wedstrijd tot de laatste minuten spannend. HHV heeft de tweede helft als team gestreden, maar dit mocht niet baten voor de overwinning. HHV is goed teruggekomen van een tussenstand van 17-10 achterstand naar een eindstand van 19-18 in het voordeel van Udiros.

Met deze uitslag is HHV 1 geëindigd als derde in de klasse 2C.

Het tweede van HHV kon de overwinning ook niet meenemen naar Hollandscheveld en speelde gelijk tegen het tweede van Udiros.
Volgende week speelt de selectie van HHV zijn laatste zaalwedstrijden thuis. Het eerste mag om 18.40 uur het opnemen tegen Emmeloord 1 en het tweede van HHV neemt het om 17.20 uur op tegen kampioen ASVD 3.