Sc Elim wint in een zure revanche partij van sc Lutten

Elim – Afgelopen zaterdagmiddag speelde Sc Elim in haar thuiswedstrijd tegen Sc Lutten een belangrijke 3 puntenwedstrijd. Bij winst zou Sc Elim de koploper blijven en bij verlies zou SVM de nieuwe koploper worden. Trainer Benjamins begon weer met zijn vertrouwde basisopstelling. Scheidsrechter J. Boers kon de wedstrijd laten beginnen met de pupil van de week, Len Pol, die via een panna keeper Mulder wist te verschalken. Dit was het eerste doelpunt van de wedstrijd en de volgende zou zeker nog 90 minuten op zich laten wachten zoals achteraf zou blijken.

De eerste helft was een wedstrijd waar een ieder gelijke kansen had om de score te openen maar er werd met een brilstand gerust. Na de rust werd er met meer pressie door Elim naar voren gevoetbald waardoor Sc Lutten bijna niet meer van eigen helft afkwam. Het was dan ook zuur voor Lutten dat scheidsrechter Boers al het tijd rekken van deze ploeg goed bijhield en M. Koops daardoor ver in de extra tijd de beslissende treffer van dichtbij wist te scoren. Hiermee mocht Elim zich de gelukkige winnaar van deze middag noemen.

Gemiste kansen
Het eerste kwartier begon Elim goed en was het de bovenliggende partij waarbij Boertien de eerste goal had kunnen scoren met het hoofd na een assist van B. Koops. Maar ook Kosse die snel op kwam over de rechtervleugel had een geweldige voorzet maar zijn medespelers deden er niets mee. Het was Lamberink die een vrije trap nam en Padding tot een uiterste krachtinspanning dwong om de bal net over te tikken tot corner. Halverwege deze helft was het M. Doldersum die een schot loste maar keeper Mulder kon er deze keer nog goed bij komen. De eerste corner die hier uit voorkwam leverde geen resultaat op. De volgende corner voor Lutten werd door B. Koops paniekerige over de achterlijn geschoten.

Foute terugspeelbal
Na een half uur spelen was het M. Doldersum die met een afstandsschot keeper Mulder probeerde te verrassen maar ook deze kans ging net naast. Ook zijn jongere broer Jay kreeg ook nog een uitgelezen kans om te scoren na een foutieve terugspeelbal van Kuipers maar hier ging de bal ook aan de verkeerde kant van de paal langs. De derde corner voor Elim genomen door Gritter was deze middag een makkie voor keeper Mulder want hij wist deze binnen zijn 5 metergebied uit de lucht te plukken. In de extra tijd van deze helft liep Boertien nog tegen een gele kaart op omdat hij het aan de stok kreeg met aanvoerder Spijker.

Elim agressiever
In de rust bleef de licht geblesseerde Gritter achter in de kleedkamer en kwam Klomp in zijn plaats. Deze bleek direct gevaarlijk want de eerste overtreding op hem was snel gemaakt. Maar aan de andere kant was het Gerritse die net naast kopte. Een vrije bal gegeven door de goedleidende scheidsrechter Boers leverde een onnodige gele kaart op voor v.d. Most omdat hij het nodig vond om de bal eerst weg te trappen voordat deze vrije trap werd genomen. Elim zette al zeilen bij en voetbalde alleen maar op de helft van de tegenstander. Lutten liet zich ver terugzakken maar ook 3 corners kort achter elkaar leverden niets op. Aan de andere kant moest Padding na een snelle counter ingrijpen maar dit ging niet helemaal goed. Hij dacht de bal klemvast te hebben maar liet hem los. Weekamp was er dan ook als de kippen bij maar gelukkig voor de mensen met een rood-wit hart bracht Padding snel weer redding.

Countervoetbal
Weer een snelle uitbraak via Gerritse kon door Boertien worden opgeruimd en zo bleef het met nog een kwartier spelen enorm spannend. Na eerst goed voordeel te hebben gegeven aan Klomp besloot Boers alsnog een vrije trap buiten de 16 te geven. De van richting veranderde vrije trap van Benjamins kon tot corner worden weggewerkt. Hierna volgende de wissel H. Benjamins in voor Koekoek uit. Een vrije trap weggeven door H. Benjamins werd door Lamberink ineens genomen maar Padding bracht redding. Aan de andere zijde wisselde trainer Scholing Kosse voor een andere Lamberink in. Deze liep ongelukkig tegen Padding aan en bracht hem zo bij het uittrappen ten val. Scheidsrechter Boers vond dit een gele kaart waard. De moegestreden Gerritse werd 2 minuten voor tijd door de Gooijer vervangen.

Extra tijd
Menig supporter had de hoop op doelpunten deze middag al opgegeven en was huiswaarts gekeerd of richting kantine gelopen. Maar Boers had er deze middag nog wel zin in en liet zeker 5 minuten doorspelen ook al vanwege tijdrekken, wissels en blessurebehandelingen aan de Luttenzijde. In deze extra tijd was Boertien nog dichtbij een goal maar de beste man van het veld tot nu toe, keeper Mulder, bood weer ruime weerstand. Even later zag het er niet fris uit bij hem en kreeg hij de bal knullig op de borst en niet onder controle. De kleine Koops was er als de kippen bij en kon met zijn uitgestoken dikke teen de bal net over de doellijn duwen (1-0). Een ware geluidsexplosie volgende en zo kon Elim weer 3 punten bijschrijven op de ranglijst. Volgende week speelt Elim een inhaalwedstrijd thuis tegen de Hoogeveensche zaterdagafdeling in de laatste ronde voor de 2de periode. Bij winst van Hoogeveen pakken deze de 2de periode maar Elim zal er alles aan doen om dit te voorkomen.