Thrianta met Houdini ontsnapping naar kampioenschap

Agelopen zaterdag speelde Thrianta de laatste thuis wedstrijd in de zaal. De ploeg moest winnen om alles in eigen hand te houden in de strijd om de titel. De ittica-formatie speelde niet goed maar wist toch te winnen 20-19. Later op de avond bleek dat concurrent Dio verloren had, dus is Thrianta de kampioen!

Aan het begin van de wedstrijd liet it Fean direct merken dat ze hun huid duur wouden verkopen, ze namen brutaal de voorsprong. Tot 4-4 hielden de ploegen elkaar maximaal op één doelpunt verschil. Hierna sloegen de gasten een gaatje van twee 4-6. De geel blauwen bleven strijdbaar en bij 7-7 stonden de ploegen weer naast elkaar. Ondanks dat de score telkens dichtbij elkaar bleef was het wel telkens it Fean dat het inniatief had in de score. Beide ploegen zochten bij een 11-12 stand de kleedkamer op.

Na de rust liet Thrianta zien dat het vol voor de winst wou gaan. De doelpunten vielen in deze fase wat makkelijker voor de hoogeveeners. Voor het eerst in de wedstrijd kwamen de geel blauwen op een voorsprong van drie 16-13. Na deze voorsprong vergat Thrianta de wedstrijd op slot te gooien. Door vier doelpunten op rij kwamen de gasten weer terug in de wedstrijd 16-17. De slotfase brak aan en het kon nog beide kanten op. Bij 18-18 met nog vier minuten te spelen ging het publiek er goed voor zitten. Toch waren het de Friezen die de voorsprong namen. Hierna miste Thrianta een stip. Met nog maar twee minuten kwam Thrianta met een mooie doorbraak weer gelijk. Hierna scoorde Thrianta 20 seconden voor het einde een prachtige goal en sleepte de ploeg de overwinning binnen.

Door deze krappe overwinning wist Thrianta dat het volgende week kampioen kom worden. Maar later op de avond bleek dat concurrent Dio had verloren. Kon de champagne al ontkurkt worden. Want het onderlinge resultaat is namelijk in het voordeel van de geel blauwen. Volgende week speelt Thrianta nog een uitwedstrijd tegen NQL. Thrianta wil die wedstrijd natuurlijk winnen om ook als echte kampioen af te sluiten